Túrázás

Parga túrázás

A túrázás, természetjárás az egyik legjobb elfoglaltság Görögország csodás tájakkal megáldott nyugati oldalán és Parga régiójában. Parga környékén és az Epirusz vidékén rengeteg, ismertebb és kevésbé ismert túraútvonalat találhatunk. Az ösvények között vannak nemzetközi jelzésekkel jelöltek is, így a tapasztaltabb túrázók is örömüket lelhetik Parga lehetőségeiben.

A várostól északra és délre egyaránt visznek ezeken kívül is ösvények, melyek egy vagy több kiadós séta alkalmával járhatóak be. Parga környékén és az Epirusz térségében a túrázáshoz időjárás terén a legjobb időszakok a tavaszi és kora nyári (március, április, május, június) hónapok, illetve főszezon forróságát követő szeptember és október.

Parga túrázás, túraútvonalak

A nyári szezonban, főleg júliusban és augusztusban a hűvösebb reggelek kivételével a nagy meleg rendkívül megnehezítheti a hosszabb távú gyaloglást, mely gyakran dombos, hegyvidékes vidéket szel át. Az útvonalak zöme ugyan erdős területeken halad át, közülük nem egy egészen megközelíti a tengerpartot is, ám nincs mindig mindenhol természetes árnyék, így nyáron valamilyen fejfedő feltétlenül szükséges a naptej mellé.

A természetjárók ezen a vidéken elsősorban csodálatosan zöld környezetet, és a tiszta, sós tengeri levegőt méltányolják. Nem is kell más, csak egy jó szandál vagy túracipő, friss víz a hátizsákba és némi élelem: ha ezek megvannak, minden adott egy igazán kellemes túrához!

A két legjobb túra Pargából az aktuális Parga útikönyvben van részletesebben bemutatva.

Apartmanok és szállodák Görögország nyugati részén az Epirusz vidéken, ahol Parga is található!
Kattints a képre az ablak bezárásához, és nézd meg a legjobb helyi szállásokat!
error:
Scroll to Top