A pargai vár

A pargai vár (Parga Castle)

Parga velencei vára (Venetian Castle of Parga, Ενετικό Κάστρο Πάργας) kihagyhatatlan látnivaló, melyet kifejezetten ajánlott meglátogatni, ha a városban vagy környékén nyaralunk. Milyen tudnivalók és információk vannak a pargai várról? Mit érdemes tudni róla, miért érdemes meglátogatni? A Parga városképét meghatározó erődítmény meglátogatása nélkül nem lehet teljes a nyaralás!

Parga vár (Parga castle)

Hol található

Parga velencei vára (görögül Venetian Castle of Parga, Ενετικό Κάστρο Πάργας), Görögország kedvelt nyaralótelepülésének legjellegzetesebb építménye, melyet oly sok fotó is megörökít. A vár a település északi részén terül el egy kis félszigeten, ahová két oldalról is gyalogút visz fel. Az egyik út a pargai várba a város szűk sikátorai között kanyarog fel délről, a kikötő irányából, míg a másik a Valtos beach nevű strandjáról indul.

Parga vára (Parga castle)

Miért érdemes meglátogatni?

Parga velencei erődje a történelmi múltja mellett a városra néző panoráma miatt lett híres az utazók körében. A kilátás Pargára a legjobbak közé tartozik, ugyanis Parga színes házai, a szemben emelkedő szigetek, a zöldellő dombok egyaránt mesés látványt nyújtanak. A hangulatos Panagia sziget, mely a görög város egyik jellegzetes ékköve, szintén innen látható az egyik legszebb formájában. A szigetek felé tekintve a magaslatról a Krioneri beach is látszik, mely Parga központi strandja.

Parga vár

Az erőd másik, északi oldaláról a Valtos beach és a Chrisogiali városrész csodálható meg, sőt Anthousa (Ανθούσα) falu házai is láthatóak, melyek fölött Ali pasa vára (Ali Pasha Castle) is kivehető, a környék egyik legmagasabb dombján emelkedő szürkésbarna épületként.

Parga vár, Valtos beach

Az első nyaralásukat itt töltők számára információ, hogy a Parga városát bemutató fényképek nagy része itt, a várban készül, hiszen a fotók innen remekül bemutatják a város zöldellő környezetét, és egyedi fekvését.

Mennyi a belépő díj a pargai várba és milyen a nyitva tartás?

A belépés Parga várába ingyenes, az erőd bárki számára szabadon látogatható, aki felkapaszkodik a várba vezető utcán. A vár nyitva tartására a reggel 8 és kora este 18:00 közötti időszak jellemző. Kedden általában Parga vára zárva tart, hasonlóan Görögország számos múzeumához és régészeti területéhez.

Pargai vár belépő díj, nyitva tartás információk

Mi van a pargai várban?

A várban a látványos kilátás mellett megtekinthetjük a belső erősítéseket, bástyákat, korabeli velencei jelképeket. Bár a vár fő részei viszonylag biztonságosnak mondhatóak, és több helyen is korlátok védenek a magasságtól, számos helyen kiemelt elővigyázatosság szükséges. A bejáratnál felirat is figyelmeztet, hogy csak saját felelősségre látogatható az erőd.

Pargai vár (erőd), a város látnivalói

Papucsban nem célszerű bejárni a néhol csúszós kövek miatt, illetve a meredekebb részeken, nagyobb meredélyek felett sem árt kiemelt óvatosság. A pargai várban a gyerekeket ne hagyjuk egyedül sétálni, illetve felügyelet nélkül kószálni bent, mert sok lépcsőnél nincs korlát, és az ösvények olyan helyekre is vezetnek, mely balesetveszélyesek lehetnek.

Parga vár látnivalók (Parga Castle)

Parga várának falain belül több ösvény is indul szerteszét, vannak köztük sűrűn használtak és kevésbé ismertek egyaránt. A dombot szinte teljesen növényzet fedi, magasra nőtt fenyők biztosítanak árnyékot a látogatóknak.

A pargai vár belseje

Parga vár információk

  • Nevei: pargai erőd, Venetian Castle of Parga, Ενετικό Κάστρο Πάργας
  • Parga 480 60, Görögország (Πάργα 480 60)
  • Koordináták: 39.283067, 20.398279
  • Belépő díj: nincs
  • Központ – Parga vár távolság: kb. 200 méter
Pargai vár információk

Szállás

Ha szállást szeretnénk Pargán, a városban sok apartmant és studiót találunk, de akár szállodában is lakhatunk a nyaralásunk alatt. A szállások közül kifejezetten sok közvetlenül városközpontban fekszik, illetve a Parga központi részének néhány száz méteres körzetében. A belvárosi szállások legtöbbje a szűk kis utcákrók érhetőek el, parkolni vagy kintebb a nagyobb utcákon ingyenesen, vagy fizető parkolóban lehet. A nagyobb szállodák a külső részeken épültek, pl. a Valtos beach vagy a Lichnos beach mögött.

Egyéni utazásnál kifejezetten ajánlott még itthon, előre lefoglalni a szállást, mert a helyszínen a legtöbbször a beszámolók szerint már nagyon nehéz a legtöbb szempontól megfelelő szállást találni. Parga szállásaihoz csak kattintsunk ide, ahol értékeléseket és véleményeket is láthatunk a helyi apartmanokról és szállodákról, és természetesen foglalhatunk is.

Parga Görögország szállás
Apartmanok és szállodák Görögország nyugati részén az Epirusz régióban, ahol Parga is található!
error:
Scroll to Top