Agios Giannakis beach

Agios Giannakis beach

Az Agios Giannakis beach egy közepesen kiépített, festői látványt nyújtó strand Parga városától néhány kilométerre délre. A környék kisebb strandjai közé tartozó tengerpart meglátogatása azok számára ajánlott, akik autóval vagy motorral járják ezt a vidéket, ugyanis ide fakultatív kirándulások vagy hajók általában nem érkeznek.

Agios Giannakis beach

A Pargától alig öt kilométerre, a várostól nem túl messze fekvő Agios Giannakis beach (térképeken Paralia Agios Giannakis, görög nyelven pedig Άγιος Γιαννάκης) egy nem túl hosszú, kacskaringós úton közelíthető meg, mely a déli főútról vezet le a tengerpartra, és amit gyakran ‘Ag. Giannakis’ táblákkal is jeleznek.

Agios Giannakis beach

A szűkre szabott aszfaltcsík végén egy kisebb ingyenes parkolót is találunk, de a nyári hónapokban az út mellett is állhatnak autók, és ilyenkor érezhetően zsúfoltabbá válik ez az érdekes kis part. A kisebb méretű strandok körébe tartozó tengerpartra a parkolóból lépcsők vezetnek, ahol a tenger mögött nyaranta általában egy kis büfé is üzemel frissítőkkel és szendvicsekkel.

Agios Giannakis beach

Az Agios Giannakis beach tengeröble átlagosan mélyülő helyi viszonylatok között, itt-ott sekélyebb részekkel: ennek köszönhetően a víz hamar felmelegszik, és a tenger gyakran nyár elejétől is már igen kellemes hőmérsékletű. A partszakaszon időszakosan, főként augusztusban néhány bérelhető napernyőt is felállítanak, azonban a legtöbben saját ernyőjüket szúrják a kavicsok közé.

Agios Giannakis strand Parga közelében

A csendes, nyugodt hangulat még zsúfoltabb főszezoni napokon is jellemzője a tengerpartnak, így családok is előszeretettel látogatják. A háttérben sziklás domboldalak magasodnak, rajtuk Parga környékéhez méltón szinte végig fák zöldellnek. A sziklák a délelőtti órákban egy ideig ugyan még árnyékolhatják az aprókavicsokkal borított fövenyt, majd délre már szikrázó napsütés éri az Agios Giannakis beach minden szegletét.

Ag Giannakis beach

Szállások a strand mögött nincsenek.

Agios Giannakis beach információk

  • Térképen ismert nevei: Ag. Giannakis, Paralia Agios Giannakis, Άγιος Γιαννάκης παραλία
  • Koordináták: 39.279713, 20.465509
  • Megközelíthetőség: autóval, motorral
  • Kiépítettség: parkoló, beach bár, öltözőfülke, időszakosan bérelhető napernyők és napágyak
Agios Giannakis
Apartmanok és szállodák Görögország nyugati részén az Epirusz vidéken, ahol Parga is található!
Kattints a képre az ablak bezárásához, és nézd meg a legjobb helyi szállásokat!
error:
Scroll to Top