Parga repülővel

Görögország Parga repülővel

Görögországban Parga repülővel is elérhető, és egyre többen érkeznek így nyaralni a városba és környékbeli nyaralóhelyekre. A Pargába repülővel utazásnak természetesen megvannak a fontos tudnivalói, hogy melyik repülőtéren száll le a gép, milyen légitársasággal lehet ide jönni. Az alábbiakban azt is megnézzük, hogy a legközelebbi repülőtérről hogyan jutunk el Pargába, és mire számítsunk, ha repülővel szeretnénk jönni, továbbá milyen vélemények vannak erről.

Repülővel Parga Magyarországról Preveza repülőterén át érhető el

Ahhoz, hogy Budapestről Pargára repülővel utazzunk, a városhoz legközelebbi repülőteret kell célba vegyük, mely a Preveza város mellett fekvő Preveza – Aktion Nemzetközi repülőtér, kódjelén PVK. Ennek egyszerűen az az oka, hogy Görögország északnyugati részén Preveza repülőtere fekszik a legközelebb Pargához, a többi repülőtér mind sokkal messzebb van, és körülményesebb az ide jutás. Parga városától Preveza repülőtere közúton kb. 70 kilométeres távolságra fekszik.

Parga repülővel Budapestről

Parga repülővel történő megközelítésénél még Korfu repülőtere jöhetne még szóba, mint viszonylag közeli repülőtér, azonban a szigetről még kompozni is kellene Igoumenitsába, Görögország legközelebbi szárazföldi kompkikötőjébe, ahol a komp jelentősen emelné az utazás költségét, de további fontos tudnivaló, hogy a korfui bérautókat általában ki sem engedik a szigetről a görög szárazföldre.

Így az utazás repülővel Pargába Budapestről Preveza repülőterén keresztül valósítható meg a leggyorsabban, legolcsóbban és legegyszerűbben mind az egyéni, mind a szervezett utazás során.

Prevezai repülőtérre Magyarországról fapados repülőgépek is közlekednek, a RyanAir légitársaság járatai. Így amennyiben felmerül a gondolat, hogy az utazás Pargára repülővel történjen, a célozzuk meg a Budapest (BUD) – Preveza (PVK) között üzemelő RyanAir járatok egyikét, melyek nyári időszakban közlekednek.

Hogyan lehet a prevezai repülőtértől Pargába eljutni?

Scroll to Top