Szabadidős elfoglaltságok

Parga szabadidő

Mit lehet a szabadidőnkben csinálni Pargán, Görögországban? Néhány tipp, mely az aktív utazóknak jöhet jól, akik Parga városba vagy a környékre látogatnak.

Parga legjobb strandjainak élvezete

Parga strandjai és a környékbeli tengerpartok első osztályú fürdőzési lehetőséget biztosítanak bárki számára. A kisváros közelében tucatnyi kisebb-nagyobb smaragd vizű tengerpart várja a nyaralókat, melyek egy része közvetlen Parga központjában fekszik, másokat autós vagy hajós kirándulások során lehet meglátogatni.

Parga strandolás

A Krioneri beach (Παραλία Κρυονέρι), a Piso Krioneri beach (Παραλία Πίσω Κρυονέρι), a Valtos beach (Παραλία Βάλτος), illetve a közeli Lichnos beach (Παραλία Λιχνος) a városi strandok Pargán, melyek sétával vagy vízitaxival érhetőek el, távolabb pedig az aranyhomokos Sarakiniko beach (Παραλία Σαρακήνικο) vagy a barátságos Agios Gianniakis beach (Άγιος Γιαννάκης παραλία) is kellemes fürdést garantálnak.

Parga strandjai

Túrázás, túraútvonalak Parga környékén

Kora tavasztól késő őszig az egyik legjobb elfoglaltság a túrázás, Parga zöldellő dombjainak bejárása. A települést és a közeli falvakat több túraútvonal is keresztezi, de akár a mítoszok folyójában, az Acheron hűs vizű medrében is hosszan sétálhatunk, ha felfedezzük a forrásvidéket (Acheron Springs, Πηγές Αχέροντα).

Parga túrázás

Figyelem: túrázáskor is kenjük magunkat naptejjel, viseljünk fejfedőt, illetve mindig legyen nálunk ivóvíz!

A pargai kisvonat

Parga város központjából rendszeresen indul városnéző és környékbejáró kisvonat (Parga train), melyeknek egyik megállója a híres Ali pasa vára (Ali Pasha Castle, Κάστρο Αλή Πασά). A pargai kisvonat programjai a városban nyaralók egyik kedvencei, hiszen nem vesznek el sok időt a nyaralásból, mégis érdekes helyekre visz el a kisvonat.

A pargai kisvonat

Búvárkodás, sznorkelezés

A kristálytiszta víz egyöntetően jellemző a Parga környéki vizekre: a felszín alatt halak és tengeri élőlények nyüzsögnek, melyeket ha búvárszemüveget húzol, magad is megtekinthetsz! A köves, sziklás strandok előnyt élveznek búvárkodásnál a homokkal borítottakkal szemben, ám a környéken mindkét fajta tengerpartból többet is találunk.

Parga búvárkodás, sznorkelezés

A tenger hőmérséklete Parga körül általában kora nyártól egészen szeptember végéig alkalmas a fürdésre, búvárkodásra, sznorkelezésre, mely a gyerekek számára is remek móka.

A környező városok meglátogatása

Járjuk be Pargát és a környező településeket! A hegyek lábánál fekvő, méltán az egyik legszebb görög városként emlegetett település mellett hangulatos kis falvak is várják az ide látogatót, sőt kicsit távolabb utazva, 30-40 kilométeres körzetben olyan további híres nyaralóhelyeket lehet meglátogatni, mint Syvota (Σύβοτα), vagy az Acheron torkolata mellett fekvő, rendkívül nyugodt Ammoudia (Αμμουδιά).

Parga városnézés

Kerékpározás

A város körül számtalan túraútvonal biztosítja, hogy ne csak a gyalogosok, de a kétkerekűek szerelmesi is hódolhassanak szenvedélyüknek. A zömében erdős területeket Parga város körül földutak hálózzák be, amelyeket elsősorban a terepkerékpárosok vesznek igénybe. Figyelem: a dimbes-dombos, magas szintkülönbségű területek miatt csak megfelelő edzettséggel érdemes messzebb kerékpározni.

Mountain Bike, kerékpár Parga körül
Apartmanok és szállodák Görögország nyugati részén az Epirusz vidéken, ahol Parga is található!
Kattints a képre az ablak bezárásához, és nézd meg a legjobb helyi szállásokat!
error:
Scroll to Top