Ammoudia beach

Ammoudia beach

Az Acheron folyó torkolatáról ismert nyaralófalu, Ammoudia strandja az egyik leginkább gyerekbarát, homokkal borított tengerpart Parga környékén. A kifejezetten nyugodt hangulatú Ammoudia beach Parga városából autóval vagy motorral látogatható meg, nagyjából 15 kilométerre délre.

Aki rendkívül gyerekbarát, a legkisebb gyerekek számára is alkalmas, szinte lagúnaszerű strandot keres Parga közelében, annak Ammoudia strandja a legjobb választás. Ammoudia beach (Παραλία Αμμουδιά) szürkés-barnás színezetű, nagyrészt homokkal borított strandja végighúzódik a falu nyugati oldalán, így megtalálni is nagyon könnyű, ha beértünk a faluba.

Ammoudia beach

Kinek ajánlott az Ammoudia beach?

A házaktól fákkal, bokrokkal is elválasztott terület jellemzői miatt a családosok körében a legkedveltebb, elsősorban ahol még kisebbek a gyerekek, vagy ahol a homokos tengerpart az egyik legfőbb szempont. Ammoudia falu tágas öble ugyan közvetlenül az alvilág híres folyójának, az Acheronnak torkolata mellett terül el, de a folyó vize egy hullámtörővel van elválasztva a fürdőzőktől, így az semmilyen formában nem zavaró.

Ammoudia strand Acheron folyó

A napernyőkkel és napágyakkal is fedett part mögött étterem és kávézó is fekszik, egy részük a part menti út mellett. Mivel az Ammoudia beach igen tágas, a zsúfoltság kevéssé jellemző erre a helyre, a strandolók jól elférnek a parton egymás zavarása nélkül. A falu leginkább az egyéni utazók körében, illetve a családosok között kedvelt, mert még a nyári hónapokban is nagyon nyugodt hangulatú, főként a görögök közül sokan járnak ide pihenni.

Ammoudia strand

A strand és környéke azoknak is érdekes, akik meglátogatták a környék egyik legjobb látnivalóját, az Acheron forrást (Acheron Springs), mivel a legendás folyó itt találkozik a tengerrel.

Szállások

Ammoudiában szállások terén több apartmanház is ami foglalható, többnek közülük jó az ár / érték aránya. Azoknak érdemes itt szállást foglalniuk, akik szeretnének egy nagyon nyugodt helyen lakni a nyaraláson, közel egy sekély és homokos partszakaszhoz, Pargától szűk fél órás autózásra.

A falu apartmanjainak és studiónak megtekintéséhez, a helyi szállásokhoz csak kattintsunk erre a linkre, vagy a képre.

Ammoudia szállás

Ammoudia beach info

  • Nevei térképeken: Paralia Ammoudia, Παραλία Αμμουδιά
  • Megközelíthetőség: autóval, motorral
  • Kiépítettség: ingyenes parkoló, tusoló, öltözőfülke, bárok, tavernák, életmentő szolgálat
  • Koordináták: 39.236331, 20.480795
A klassz útikalauz Pargához
  • Parga részeinek, utcáinak részletekbe menő bemutatása
  • A környék látnivalóinak leírása
  • Kistemplomok, rejtett gyöngyszemek
  • Tudnivalók a helyi parkolásról részletesen
  • Információk a strandokról, a strandok eléréséről, megközelítéséről, az ottani parkolásról
Minden ami fontos vagy érdekes Pargán és környékén 2024-ben.
Scroll to Top