Parga busszal

Parga busszal

Nyugat-Görögország népszerű nyaralóhelye, Parga busszal is elérhető Magyarországról. A hazai utazási irodák rendszerint májustól szeptember végéig heti rendszerességgel indítják járataikat Pargára.

Parga városa a legnépszerűbb görög buszos nyaralások közé tartozik már évek óta a magyar nyaralók körében. Ugyan nem a legközelebb fekvő görög nyaralóhely, illetve nem a legrövidebb úticél a Görögországba tartó buszos nyaralások között, de egyedisége, szép fekvése és hangulata miatt rengeteg utazó választja ezt a várost évről évre.

Parga busszal

A Pargára busszal érkezők ezt a közlekedési formát viszonylag kedvező ára és a szervezettsége miatt választják, hiszen nem szükséges hozzá saját autó, az utazási irodák csomagajánlatai egyben tartalmazzák a buszos utazást és a szállást is.

A pargai buszos nyaralások időtartama irodától függően általában hét Pargán töltött éjszaka, ám ebben nincs benne az utazás ideje, amire plusz egy-egy napot érdemes rászámolni. A magyar utazási irodák (pl. Grand Tours) által indított buszok Pargán hetente váltják egymást, a nyaralni érkezők és a hazafelé indulók ilyenkor cserélnek.

Parga buszos nyaralás

A buszok a magyar határt általában Röszkénél (vagy leterheltségtől függően esetleg Tompánál) lépik át, majd Szerbián és Észak-Macedónián keresztül vezet az útjuk, hasonlóan az autós úthoz. Görögországba általában Evzoni határátkelőn keresztül érkeznek, majd Thesszaloniki után nem sokkal az A2-es autópályán, az Egnatia Odoson indulnak az ország nyugati felére.

Mennyi ideig tart az út busszal Pargára?

A pargai buszos utazás ideje a határátlépések gyorsaságától függően általában 20-30 óra, és nagyban függ attól, hogy honnan indul Magyarországon belül a busz. A buszok 3-4 óránkénti megállnak többnyire benzinkutak vagy éttermek parkolóiban, ilyenkor az utasoknak lehetőségük nyílik a mellékhelyiségek használatára, illetve hogy egy kis mozgással, sétával felfrissítsék magukat.

Megállóhely Pargára busszal utazóknak

Kellemes utazást kívánunk Parga busszal történő megközelítése során, és szép nyaralási élményeket!

A klassz útikalauz Pargához
  • Parga részeinek, utcáinak részletekbe menő bemutatása
  • A környék látnivalóinak leírása
  • Kistemplomok, rejtett gyöngyszemek
  • Tudnivalók a helyi parkolásról részletesen
  • Információk a strandokról, a strandok eléréséről, megközelítéséről, az ottani parkolásról
Minden ami fontos vagy érdekes Pargán és környékén 2024-ben.
Scroll to Top