Parga időjárása

Parga időjárás

Milyen Parga időjárása Görögországban? Milyen idő szokott lenni Pargán és környékén? Mi jellemző a május június, július, augusztus, szeptember hónapokra? Milyen a tenger hőmérséklete Parga körül? Fontos Parga időjárás információk következnek az alábbiakban, melyek segíthetnek, hogy mikor utazzunk Pargára 2024-ben.

Parga időjárása leginkább a ‘mediterrán’ időjárással jellemezhető Görögországban, melyet némi kontinentális hatás egészít ki a város elhelyezkedésének köszönhetően. A Görögország északnyugati oldalán, a közvetlenül a Jón-tenger mellett fekvő város és környéke igazán pompás éghajlattal bír sok nyaraló véleménye szerint, ugyanis a sok napsütés, az év zömében szikrázóan kék égbolt, a kellemes hőmérsékletű tenger a mediterrán éghajlat legjavát hozza el Pargára.

Milyen Parga időjárása

Milyen Parga időjárása Görögországban?

Parga városa a nyaralók számára ideális klímával bír az év legnagyobb részében: a nyárias időjárás általában május közepétől egészen szeptemberig kitart, melyet csak viszonylag ritkán szakít meg huzamosabb ideig tartó felhőréteg, vagy esős nap. Az enyhe, szinte fagymentes, ám meglehetősen csapadékos téli hónapok után márciusban és áprilisban virágba borulnak a Parga környéki dombok.

Parga időjárása márciusban, áprilisban

A nappali hőmérséklet Pargán március és április hónapoktól már igen kellemes, nappal ilyenkor már nem ritkák a 20-22 celsius fok fölötti hőmérsékletek. Túrázásra, a környező hegyek megmászására talán a március és az április igencsak alkalmas hónap, ugyanis a nyári forróság még nem érezteti hatását.

Parga időjárása májusban

Pargára májusban köszönt be a kifejezetten nyárias idő, amikor nappal már nem ritkák a 30 fok fölötti felmelegedések, és a felhők is egyre ritkábban jelennek meg az égen. Május végére a sekélyebb vizű öblök már fürdésre is alkalmasak lehetnek, de nagyobb hullámzáskor, vagy a hamarabb mélyülő partoknál még hűvösnek (18-19 celsius) érezhető a tenger hőmérséklete.

Parga időjárása májusban, tenger hőmérséklet

A tenger hőmérséklete Pargán májusban kisebb gyerekek számára általában még kevésbé jó, a strandolások ilyenkor még nem egész naposak.

Parga időjárása, illetve Görögország ezen északnyugati régiójának időjárása május hónapban összességében a ragyogó kirándulóidőként jellemezhető, amikor már a fürdés sem lehetetlen.

Parga időjárása júniusban

A város környékének éghajlata júniusban már a nyaralóidő jellegzetességeit mutatja: Parga és az Epirusz régiójában a tenger napról napra melegszik, és éjszakánként is egyre kevésbé van szükség pulóverre.

Parga időjárás június

Parga időjárása júniusban általában már nyárias, amikor a nappali átlaghőmérséklet 25 celsiusra emelkedik, a nap sokat süt, és egyre forróbbak a nappalok. A naptejet már használjuk gyakran!

Parga időjárása júniusban

A tenger hőmérséklete júniusban Parga körül 22-24 fokos, június vége felé ennél akár még melegebb is lehet, de ez mindig az aktuális áramlatoktól és időjárástól függ nagyban.

Parga júliusban

Parga júliusi időjárására a hamisítatlan mediterrán forróság jellemző, ami általában június végétől köszönt be igazán. Júliusban Parga környékén nappal rendszeresen 30-32 Celsius fok fölött van a hőmérséklet, a nap erősen és sokat süt, a naptej gyakori használata kötelező.

Parga időjárás július

A tenger hőmérséklete júliusban átlagosan már 25 fokos Parga környékének olyan strandjain, mint a Krioneri beach, a Valtos beach vagy a Lichnos beach. A magas páratartalom miatt Parga környéke még júliusban is zöldell, az erdők még csak keveset veszítenek tavaszi pompájukból.

Parga július időjárás

Esőre júliusban általában viszonylag kis mennyiségre lehet számítanunk, hiszen a csapadékos napok száma az elmúlt évek átlaga alapján mindössze 2-3 nap. Az aktuális időjárás természetesen ezt mindig felülírhatja, de a július Pargán kellemes nyaralóidőnek számít, és főszezoni hónap.

Görögország Parga nyaralás szállás apartman szálloda

Parga időjárása augusztusban

Parga augusztusban amellett, hogy a legtöbb látogatóval bír az évben, a nappali felmelegedés is ilyenkor a legmagasabb. Parga időjárása augusztusban forró, általában nagyon kevés esős nappal, és annál több napsütéssel. A túrázás augusztusi időszakban inkább már csak a kora délelőtti órákban vagy késő délután javasolt, és gondoskodjunk az állandó folyadék utánpótlásról.

Parga augusztus időjárás

Augusztusban a tenger hőmérséklete a Parga körüli vizekben eléri a legmagasabb hőfokát, átlagban 25-26 fokot, ám néhány kisebb öbölben ez akár 27-28 celsius is lehet! A nyári hónapokban a rendszeres ivóvízfogyasztás mellett mindenképp érdemes napernyőről, és jó minőségű naptejről gondoskodni, melyet használjunk sűrűn. Ha gyerekekkel nyaralunk, akkor a délutáni forróság miatt érdemes őket árnyékban tudni, 11 – 15 óra között erős a napsütés.

Augusztus időjárás Pargán

Parga augusztusban a főszezoni napjait éli, amikor rengeteg a környékre látogató, és a szállásokon alig van szabad hely. A szállodák és apartmanok árai ilyenkor a legmagasabbak: az augusztus az abszolút főszezon Görögországban itt is, és a szállodák és az apartmanok tele vannak görög és külföldi turistákkal. A strandok szintén ilyenkor a leginkább látogatottak, legkésőbb délutánra sok népszerű strandon mindenhol megtelik a tengerpart.

Milyen Parga időjárása szeptemberben?

A szeptember időjárásra Pargán még a ‘kellemes’ jelző illik, mely gyakran nyárias és meleg. A nappalok lassan rövidülnek, és felhős időszakok is gyakrabban követhetik egymást, de általában a szeptember Pargán kellemes utószezoni időjárást nyújt, sok 30 Celsius fok feletti nappallal.

Időjárás szeptember Parga

A tenger hőmérséklete szeptemberben Pargán és környékén főként a hónap elején még kellemes, a hó közepétől kezd inkább érezhetően lehűlni. Esténként egyre sűrűbben lesz szükségünk egy könnyű pulóverre, de szeptember közepéig még gyakran póló is elegendő. A levegőt ezekben a napokban időszakosan egy-egy zápor vagy zivatar frissítheti fel, míg a hónap vége felé a gazdagabb csapadékot hozó felhők is megérkeznek lassan.

Szeptemberben kifoghatunk nagyon szép nyaralóidőt, de hűvösebb, esősebb időszakot is az aktuális időjárásnak köszönhetően. A szállások árai ilyenkor már lentebb mennek a nyári főszezoni magasabb árak után.

Mielőtt szállást foglalunk, olvassuk el a valós utazói véleményeket Parga apartmanjairól, szállodáiról és studióiról még a foglalás előtt, melyet a következő linkre kattintva tehetünk meg: szállások, apartmanok és szállodák értékelése Pargán

Parga időjárás szeptember tenger hőmérséklet

Októberben és novemberben Pargán és egyúttal Görögország nyugati partvidékén a hőmérséklet lassú esése következik be, és a tenger ismét elkezd visszahűlni, fürdésre egyre kevésbé lesz alkalmas. Ezek a hónapok már jóval csapadékosabbak, mint a kora őszi napok.

Időjárás

Sok napsütést, kellemes fürdőzést kívánunk, kellemes időjárási körülményeket Parga városban és környékén!

Apartman szálloda foglalás Parga
A klassz útikalauz Pargához
  • Parga részeinek, utcáinak részletekbe menő bemutatása
  • A környék látnivalóinak leírása
  • Kistemplomok, rejtett gyöngyszemek
  • Tudnivalók a helyi parkolásról részletesen
  • Információk a strandokról, a strandok eléréséről, megközelítéséről, az ottani parkolásról
Minden ami fontos vagy érdekes Pargán és környékén 2024-ben.
Scroll to Top