Krioneri beach

Krioneri beach Parga

A Krioneri beach (Kryoneri, Παραλία Κρυονέρι) Parga város fő strandja, mely közvetlenül a település szívében található. A környék legismertebb tengerpartja a régió egyik leglátogatottabb városi strandja is, ahol nyaranta több ezer fürdőző fordul meg.

Mivel a pargai Krioneri beach könnyen megközelíthető és festői helyen van, emiatt sokan élvezik itt a lassan mélyülő, kellemes hőmérsékletű Jón-tengert, a helyi időjárásból fakadó gyakori napsütést, és a szemközti Panagia templomsziget egyedülálló látványát.

Parga Krioneri beach

Információk

Parga Krioneri beach nevű központi strandja (Kryoneri, görög nyelven Παραλία Κρυονέρι) a déli részen, a városközpontban található, amelyet a tengerparti sétálóutca is útba ejt. A strand éppen a híres pargai látnivalóval, a Panagia templomszigettel szemközt fekszik, így el sem lehet téveszteni, ha Görögország ezen szép nyaralóhelyére utazunk. Sokak számára lehet fontos információ, hogy Parga egyik fizetős parkolója a strand közelében található, ahol le tudjuk tenni az autót, míg az ingyenes helyek kint a főúton, illetve a távolabbi utcákban vannak.

Parga Krioneri strand

Parga fő strandján a víz aránylag lassan mélyül, így akár a kevésbé gyakorlott úszók, vagy a gyerekek is biztonságban érezhetik magukat. Belvárosi strandhoz méltóan a Krioneri beach teljesen kiépített Pargán, ahol a part több méteres sávját május közepétől egészen kora őszig bérelhető napágyak és napernyők sokasága borítja, és az aktuális időjárástól függően már viszonylag korán strandolnak itt.

Krioneri strand

A napozók mögött a part mentén út szeli át a várost, amely mögött számos tavernát és bárt találhatunk, még szupermarket sincs messze. Az itteni pargai vendéglátó egységek többségében még délután sincs szieszta, egészen késő estig várják a nyaralókat.

Milyen a Krioneri beach Pargán?

A Krioneri beach fövenye főként világos színű aprókaviccsal borított, mely Parga strandjaira általánosan jellemző. A tengerben a sóderszerű parton kívül kisebb-nagyobb kövekkel találkozhatunk elszórtan, melyek között búvárkodni, sznorkelezni is tudunk.

Parga legjobb strandjai Krioneri beach

Ha jól úszunk és kicsit merészebbek vagyunk, akár át is lehet úszni a közeli kis szigetre, a Panagiának nevezett templomszigetre, melyet szinte pontosan szemben találunk, és Parga látképének ikonikus része.

Parga Krioneri beach

Mivel Parga városi strandja, a Krioneri beach (Παραλία Κρυονέρι) közvetlenül a görög kisváros központjában terül el, parkolni a környező utcákban, a Pargán átmenő főút mellett, vagy közeli fizetős parkolókban lehetséges. Az utcákban parkolás Pargában a nyári hónapok alatt nem mindig egyszerű, mivel abban az időszakban a város szűk utcái hamar megtelnek.

Krioneri Parga parkoló

A strandtól két perces sétára találjuk az apró Piso Krioneri beachet, míg a város legnagyobb strandjának számító Valtos beach a kikötőn és a váron is túl van, tempótól is függően 20 – 25 perces sétára.

Szállások a közelben

Pargán a Krioneri strand közelében is vannak kiadó szálláshelyek, sőt az apartmanokon, studiókon kívül néhány szálloda is várja a vendégeit. Szállásfoglalás előtt mindig nézzük meg a szállás pontszámát, illetve olvassuk el az alábbi linken az utazók véleményeit, mert gyakran sokatmondóak.

Parga szállásaihoz csak kattintsunk ide, ahol az értékeléseket és árakat is láthatjuk, és foglaljuk le a számunkra leginkább megfelelő szállást. Ezek egyénileg foglalható szállások, ha autóval vagy motorral megyünk Pargára.

Parga szállás apartman

Krioneri beach tudnivalók

  • Nevei: Krioneri beach, Kryoneri beach, Παραλία Κρυονέρι
  • Megközelíthetőség: autóval, motorral, Parga központjából gyalog
  • Kiépítettség: napernyők, napágyak, bárok, tavernák, tusoló, öltözőfülke, vízimentő szolgálat, a közelben éttermek és szupermarket
  • Koordináták: 39.283445, 20.404400
Krioneri beach

Kellemes strandolást kívánunk a város egyik legszebb tengerpartján!

Képek

Görögország Parga szállások
A klassz útikalauz Pargához
  • Parga részeinek, utcáinak részletekbe menő bemutatása
  • A környék látnivalóinak leírása
  • Kistemplomok, rejtett gyöngyszemek
  • Tudnivalók a helyi parkolásról részletesen
  • Információk a strandokról, a strandok eléréséről, megközelítéséről, az ottani parkolásról
Minden ami fontos vagy érdekes Pargán és környékén 2024-ben.
Scroll to Top