Krioneri beach Parga

A Krioneri beach (Kryoneri, Παραλία Κρυονέρι) Parga városának fő strandja, mely közvetlenül a település szívében található. A környék legismertebb tengerpartja a régió egyik leglátogatottabb városi strandja is, ahol nyaranta több ezer fürdőző fordul meg.

Mivel a pargai Krioneri beach könnyen megközelíthető és festői helyen van, emiatt sokan élvezik itt a lassan mélyülő, kellemes hőmérsékletű Jón-tengert, a helyi időjárásból fakadó gyakori napsütést, és a szemközti Panagia templomsziget egyedülálló látványát.

Parga Krioneri beach

Információk

Parga Krioneri beach nevű központi strandja (Kryoneri, görög nyelven Παραλία Κρυονέρι) a déli részen, a városközpontban található, amelyet a tengerparti sétálóutca is útba ejt. A strand éppen a híres pargai látnivalóval, a Panagia templomszigettel szemközt fekszik, így el sem lehet téveszteni, ha Görögország ezen szép nyaralóhelyére utazunk. Sokak számára lehet fontos információ, hogy Parga egyik fizetős parkolója a strand közelében található, ahol le tudjuk tenni az autót, míg az ingyenes helyen a főúton, illetve a távolabbi utcákban vannak.

Parga Krioneri strand

Parga fő strandján a víz aránylag lassan mélyül, így akár a kevésbé gyakorlott úszók, vagy a gyerekek is biztonságban érezhetik magukat. Belvárosi strandhoz méltóan a Krioneri beach teljesen kiépített Pargán, ahol a part több méteres sávját május közepétől egészen kora őszig bérelhető napágyak és napernyők sokasága borítja, és az aktuális időjárástól függően már viszonylag korán strandolnak itt.

Krioneri strand

A napozók mögött a part mentén út szeli át a várost, amely mögött számos tavernát és bárt találhatunk, még szupermarket sincs messze. Az itteni pargai vendéglátó egységek többségében még délután sincs szieszta, egészen késő estig várják a nyaralókat.

Milyen a Krioneri beach Pargán?

A Krioneri beach fövenye főként világos színű aprókaviccsal borított, mely Parga strandjaira általánosan jellemző. A tengerben a sóderszerű parton kívül kisebb-nagyobb kövekkel találkozhatunk elszórtan, melyek között búvárkodni, sznorkelezni is tudunk.

Parga legjobb strandjai Krioneri beach

Ha jól úszunk és kicsit merészebbek vagyunk, akár át is lehet úszni a közeli kis szigetre, a Panagiának nevezett templomszigetre, melyet szinte pontosan szemben találunk, és Parga látképének ikonikus része.

Parga Krioneri beach

Mivel Parga városi strandja, a Krioneri beach (Παραλία Κρυονέρι) közvetlenül a görög kisváros központjában terül el, parkolni a környező utcákban, a Pargán átmenő főút mellett, vagy közeli fizetős parkolókban lehetséges. Az utcákban parkolás Pargában a nyári hónapok alatt nem mindig egyszerű, mivel abban az időszakban a város szűk utcái hamar megtelnek.

Krioneri Parga parkoló

A strandtól két perces sétára találjuk az apró Piso Krioneri beachet, míg a város legnagyobb strandjának számító Valtos beach a kikötőn és a váron is túl van, tempótól is függően 20 – 25 perces sétára.

Szállások a közelben

Pargán a Krioneri strand közelében is vannak kiadó szálláshelyek, sőt az apartmanokon, studiókon kívül néhány szálloda is várja a vendégeit. Szállásfoglalás előtt mindig nézzük meg a szállás értékelését, illetve olvassuk el az utazók véleményeit, mert gyakran sokatmondóak. Parga szállásaihoz csak kattintsunk ide, ahol a véleményeket is elolvashatjuk, ha pedig a Krioneri beach közelében szeretnénk apartmant vagy studiót, ahhoz pedig nézzük meg az alábbi szállásokat, melyeket sok utazó véleménye dicsér.

Krioneri beach studios

Krioneri beach studio Parga

2 – 3 – 4 fős studiók, apartmanok a strand mellett

Pansion Nikos Vergos

Pansion Nikos Vergos Parga

2 – 4 fős szállások a strandtól egy percre

Hotel Maistrali

Hotel Maistrali Parga Krioneri beach

2 – 4 fős szobák, studiók a strandtól egy percre

Villa Corali

Villa Coralli Parga Krioneri beach

2 – 4 fős szállások a Krioneri beach mögött

Serenity Luxe Suites

Krioneri beach Serenity Luxe Suites Parga

2 – 3 fős studiók, apartmanok

Maria & Kyros House

Parga apartman Krioneri Maria Kyros house

2 – 3 – 5 fős szálláshe a tengerparttól két percre

Tommy’s House

Tommy's House Krioneri apartman Parga

2 – 3 – 4 fős szobák, studiók a strandtól két percre

Bakagiannis Apartments

Parga Krioneri beach apartman

4 fős apartmanok

Krioneri beach tudnivalók

  • Nevei: Krioneri beach, Kryoneri beach, Παραλία Κρυονέρι
  • Megközelíthetőség: autóval, motorral, Parga központjából gyalog
  • Kiépítettség: napernyők, napágyak, bárok, tavernák, tusoló, öltözőfülke, vízimentő szolgálat, a közelben éttermek és szupermarket
  • Koordináták: 39.283445, 20.404400
Krioneri beach

Vélemények

Milyen vélemények vannak Parga fő strandjáról, a Krioneri beachről? Tapasztalatok és utazók véleményei, amikhez Te is leírhatod a saját élményeidet.

Parga szállás

Kellemes strandolást kívánunk a város egyik legszebb tengerpartján!

Képek

error: www.parga.hu
Scroll to Top