Parga autóbérlés

Parga autóbérlés

A Parga azért is remek nyaralóhely Görögorszában, mert nem csak a városban, de a környéken is sok a látnivaló és a strand. Ezek meglátogatásához gyakran szükségünk van egy autó vagy motor bérlésére, mivel ezekkel tudunk a legszabadabban mozogni a környéken, rejtett gyöngyszemeket is felfedezhetünk, és mivel a helyi buszközlekedés nem túl jó, sok olyan helyet járhatunk be, ahová máshogyan nem is tudunk eljutni.

Az alábbi leírásban a főbb Parga autóbérlési információk és szabályok olvashatóak.

Parga autóbérlés, motorbérlés információk

Autóbérlés árak – mennyibe kerül az autóbérlés Pargán?

Az autóbérlések díjai az elmúlt években viszonylag nagyot ugrottak Görögországban és a Parga környéki autókölcsönzőknél is, nem egy esetben duplázódtak a 4-5 évvel ezelőttihez képest. A legolcsóbbak és legjobb ár / érték arányúak még mindig a mini / kisautók, de természetesen nagyobb autót is választhatunk, ha többen vagyunk vagy messzebbre mennénk. A kisebb autók Pargán általában azért is a legjobbak, mert a parkolás jóval könnyebb velük a városban.

Az autóbérlés árak nagyban szezonfüggőek: június végétől augusztus végéig a legmagasabbak, míg a májusi, júniusi, illetve szeptemberi, októberi hónapokban érezhetően kevesebbe kerül. Az alábbi linken megnézhetjük az egyik kölcsönző árait és feltételeit, és akár le is foglalhatunk egy autót.

Az autóbérlés díjkalkulációjának menete néhány pargai kölcsönzőnél:

  • Kattintsunk ide, vagy az Autóbérlés képre
  • A keresőmezőbe gépeljük be Pargát (Ha repülővel jönnénk egyénileg, a Prevezai repülőtér is kiválasztható)
  • Adjuk meg a kívánt dátumot, amikor szeretnénk autót kölcsönözni
  • Nézzük meg az árakat és autókat, érdemes sorba rendezni őket növekvő ár szerint, és az autó felvételi helyénél nézzük meg, hogy biztosan Parga legyen.
Autóbérlés Parga, autókölcsönzők

HÁNY ÉVES KORTÓL LEHET PARGA KÖRNYÉKÉN AUTÓT VAGY MOTORT BÉRELNI?

A legtöbb helyi autókölcsönző cég Pargán ragaszkodik ahhoz, hogy a bérlő személye betöltse a 21. életévét, de van ahol csak a 23. betöltött életévtől lehet bérelni. Ez mindig a kölcsönző egyedi feltételeitől függ. 50 cm3 teljesítményű robogó bérlése rendszerint 18 évtől lehetséges a kölcsönzőknél Pargán.

KELL-E NEMZETKÖZI JOGOSÍTVÁNY PARGÁN VAGY GÖRÖGORSZÁGBAN AZ AUTÓ VAGY ROBOGÓ BÉRLÉSHEZ?

Autó bérléséhez nem szükséges nemzetközi jogosítvány, és elegendő a Magyarországon is használatos, érvényes B kategóriás jogosítvány. A legtöbb kölcsönző elvárja és feltételül szabja, hogy a jogosítvány legyen legalább egy éves. A bérlőtől kérnek továbbá új típusú (plasztikkártya) személyi igazolványt, vagy ennek hiányában útlevelet is.

A nagyobb motor vagy robogó bérléséhez viszont nem mindig elegendő a B kategóriás jogosítvány, néhány kölcsönző A kategóriás jogosítványt is kérhet. Fontos tudni, hogy a gyakorlatban ezt nem mindig követelik meg a kölcsönzők, és a legtöbb esetben elegendő a B kategória is, azonban a hatóságok egy esetleges káreseménynél vagy balesetnél kérik az adott járműre szóló kategóriát, mindegy hogy ki okozta a balesetet – és megfelelő okmány hiánya esetén komoly pénzbüntetést szabhatnak ki.

HOGY MŰKÖDIK A NAVIGÁCIÓ, A GPS?

Ha Pargán és környékén autózunk, a legtöbb esetben jól működik a navigáció. Ha a térképünk aránylag friss, vagyis az utóbbi 1-2 évben frissítettük, ismeri majd a helyi utakat.

Viszont egy fontos dolog: az egyirányú utcákat nem minden esetben jelzi helyesen, erre nem árt figyelnünk, és a táblákat mindig nézzük! A GPS használatakor érdemes arra is tekintettel lennünk, hogy a navigációk időnként a legszűkebb helyeket, vagy rossz minőségű földutakat is tervezhetnek az útvonalba, ha a legrövidebb út tervezése van beállítva.

KELL-E VISELNEM BUKÓSISAKOT MOTOROZÁS KÖZBEN?

A bukósisak viselése egész Görögországban, így Parga környékén is kötelező. Bár a helyi görögök és a nyaralók nem mindig tartják ezt be, jó ha tudjuk, hogy a rendőrök hivatalosan megbüntethetnek a bukósisak használatának elmulasztásáért. Amennyiben baleset részesei vagyunk, mindegy ki okozta, hivatalból eljárás indulhat és büntetést vonhat maga után.

MEGÁLLHATOK-E BÁRHOL, HA HASZNÁLOM AZ ELAKADÁSJELZŐT?

A helyiek sokszor fittyet hánynak a megállást korlátozó táblákra, és az elakadásjelzőt bevágva sokszor a tilosban is megállnak. Mindezek ellenére a nyaralóknak egyáltalán nem ajánljuk ez a módszert: a rendőrök tettenérés esetén büntetést szabhatnak ki, sőt az autót is elszállíttathatják vagy kerékbilincset tehetnek rá. A helyi rendőrök időnként előzékenyek és néhány esetben elnézőek is lehetnek, de nem mindent néznek el, legyünk szabálykövetőek.

MILYENEK AZ UTAK PARGA KÖRNYÉKÉN?

A városban az utak változó minőségűek, a környéken a szélesebb és a szűkebb útszakaszok egyaránt előfordulnak. A parkolóhelyek száma a főszezonban korlátozott, a nyári hónapokban a szabad helyek hamar megtelnek, főleg a főút mentén. A belvárosban nagyon sok az egyirányú, szűk utca, gyalogosok bármikor és bárhonnan jöhetnek.

BIZTONSÁGI ÖV HASZNÁLATA KINT IS KÖTELEZŐ?

Az övet kint is használjuk, és mindig csatoljuk be magunkat. Amellett, hogy Görögországban is kötelező a használata, magunkat is védjük vele.

MENNYIT IHATOK VEZETÉS ELŐTT?

Ha autót vagy motort vezetünk, lehetőleg semennyit ne igyunk. Görögországban a szabályozások szerint azonban nincs nulltolerancia, a megengedett véralkohol szintje 5 ezrelék.

ÜZEMANYAGÁRAK: TÉNYLEG DRÁGA KINT A TANKOLÁS?

A benzin és a gázolaj ára egyaránt jóval magasabb szokott lenni a Magyarországon megszokottnál. Parga környékén az itthoni üzemanyagárakhoz képest átlagban másfélszeres szorzóval számoljunk.

ÉRDEMES BETARTANOM A SEBESSÉGHATÁROKAT?

Igen, mindenképp. Bár a kanyargós, gyakran hegyvidéki görög utakon száguldozásra kevés az esély, a görög rendőrök bárhol traffipaxozhatnak, és keményen büntetnek a sebesség túllépéséért.

Görögország sebességhatárok

  • Lakott területen: 50 km/h
  • Lakott területen kívül: 90 km/h
  • Autópályán: 130 km/h
Parga Görögország szállás vélemények
Apartmanok és szállodák Görögország nyugati részén az Epirusz vidéken, ahol Parga is található!
Kattints a képre az ablak bezárásához, és nézd meg a legjobb helyi szállásokat!
error:
Scroll to Top