Piso Krioneri beach

Piso Krioneri beach

Parga legdélebbi strandja, a Piso Krioneri beach (Παραλία Πίσω Κρυονέρι) rendelkezik a legvadregényesebb természeti környezettel, ám egyben a legkisebb mérettel is. A látványos tengerpartot két oldalról magas sziklák fogják közre, melyeken számos növény zöldell. A Piso Krioneri parton főként aprókavicsos és nagyobb kavicsos fövennyel találkozhatunk, melyek világosszürkés színben pompáznak szerte a parton.

Megközelítés, képek és információk

A Piso Krioneri beach megközelítéséhez Parga délkeleti részére kell elsétáljunk: alig 2 perces séta a város központi strandjának számító Krioneri beachtől, tempótól függően 10-12 perc gyaloglás a kikötőtől, és egy kis sikátorszerű utcán lehet lemenni hozzá.

Piso Krioneri beach megközelítés

A tengerpart jellegzetessége, hogy az a leginkább sziklás-köves part Parga strandjai között, ahol a vízben is találunk elszórtan néhány nagyobb sziklát. Ennek köszönhetően búvárkodásra, sznorkelezésre az egyik legjobb helyi strandnak számít, és a kövek körül szinte mindig találkozhatunk kisebb-nagyobb halakkal búvárkodás közben.

Piso Kryoneri

Parga városának apró, de ettől függetlenül sokak által ismert strandjaként a Piso Krioneri beach szinte egész nyáron teljesen kiépített, és érdemes rá számítani, hogy július és augusztus hónapokban a viszonylag kis mérete miatt már kifejezetten zsúfolt lehet. A lélekszám a főszezonon kívül erősen változó: vannak napok, amikor az apró öböl még ezeken a napokon is zsúfolásig megtelik, de vannak olyan napok is, amikor csak kevés fürdőző látogatja ezt a tüneményes kis pargai tengeröblöt.

Parga Piso Krioneri beach

A Piso Krioneri beach Parga gyöngyszeme

A hullámzás általában csekély itt, így a zavartalan felszínű tengerben úszni is kiválóan lehet. Amint a képeken is látható, a part elsősorban kavicsos, a többi helyi tengerparttal ellentétben a sóderszerű aprókavics és a homok általában hiányzik.

A Piso Krioneri strand mögött tavernák és bárok is üzemelnek, így a strandolás közben lehetőség nyílik frissítők és néhány egyszerűbb étel elfogyasztására is. Érdemes számítani rá, hogy a part nagy részét bérelhető napernyők és napágyak fedik, de az egyik szélén általában hagynak helyet néhány saját napernyő felállítására.

Parga Piso Krioneri

A tüneményes part tengervize elsősorban smaragzöld, melyet a tengerben távolabb mélykék színek váltanak fel. A város legnagyobb strandjától, a Valtos beachtől ez a strand esik a legtávolabb, kb. 25-30 perces sétányira.

Szállások a közelben

A Piso Krioneri beach nem esik messze a város központjától, innen még a kikötő is csupán negyed órás séta. Szállások a háttérbeli kis utcákban bújnak meg, melyek között apartmanokat, studiókat és szállodákat egyaránt találunk. Nyaralók által ajánlott és közkedvelt szállások a város ezen részéno s vannak, de mindig nézzük meg a képeket és olvassuk el a véleményeket, és ha szimpatikus valamelyik, kalkuláljunk árat és foglaljuk is le.

Görögország Parga nyaralás szállás apartman szálloda

Piso Krioneri beach tudnivalók

  • Térképeken így is találkozhatunk a stranddal: Piso Kryoneri beach, Παραλία Πίσω Κρυονέρι
  • Megközelíthetőség: gyalog Parga központjából, autóval, motorral
  • Kiépítettség: bérelhető napernyők és napágyak, beach bár, étterem, szupermarket a közelben
  • Koordináták: 39.282246, 20.407044
A strand a háttérből

Vélemények

A Piso Krioneri strandot a legtöbb vélemény és beszámoló bájos, ám időnként meglehetősen zsúfolt strandként írja le.

Apartmanok és szállodák Görögország nyugati részén az Epirusz régióban, ahol Parga is található!
error:
Scroll to Top