Lichnos beach

Lichnos beach

A Lichnos beach Parga környékének egyik legnagyobb méretű strandja, melyet magas dombok vesznek körül, széles fövenyén pedig egyszerre akár több száz nyaraló is kényelmesen elfér.

A térképeken Paralia Lichnos, görögül Παραλία Λιχνος nevű tengerpart a város kikötőjéből vízitaxival, illetve a főútról leágazó mellékúton érhető el autóval vagy motorral. Lássuk, hogy mit érdemes tudni a vélemények szerint Parga egyik legjobb strandjáról!

Megközelítés, képek és infók

A Pargától három kilométerre fekvő Lichnos beach a várostól déli irányban fekszik, gyakorlatilag egy méretes domb választja el a települést a strandtól. A dél felé vezető főútról ágazik le ide a kanyargós aszfalt, melynek végén apartmanházak és éttermek vannak, előttük néhány fizetős parkoló található. A Lichnos beach megközelíthető továbbá nyári szezonban kis hajóval, vízitaxival is, melyek a nyaralókat a város kikötőjéből hozzák át naponta több alkalommal.

Lichnos beach Parga

Mivel ez a tengerpart Parga városközpontjától viszonylag messze van – sokkal messzebb, mint a Valtos beach, a Krioneri beach vagy a Piso Krioneri beach – ide a főúton gyalog csak akkor érdemes elindulni, ha kifejezetten elszántak vagyunk, és tisztában vagyunk vele, hogy egy irányban ez minimum egy-másfél órás túrát jelent majd, dimbes-dombos tájékon.

Lichnos beach megközelítés

A pargai Lichnos az egyik legjobbnak tartott strand a környéken, melynek előnye a nagy mérete és szép természeti környezete. A teljesen kiépített partszakaszon a bérelhető napernyők és napágyak hosszú sorait találjuk, melyek mögött a nyári forróságban kávézókban és tavernákban különféle frissítőket és ételeket vásárolhatunk.

Lichnos beach információk, éttermek

A Lichnos beach fövenye főként aprókavicsokkal borított, a víz aránylag lassan mélyül, és Parga legtöbb strandjához hasonlóan a tenger általában nem hullámzik túl erősen.

Lichnos beach, Parga melletti strand

Miért a Lichnos beach Parga egyik legjobb strandja?

A strand Parga közelségében sokak szerint azért az egyik legjobb, mert amellett hogy nagyon szép tájon fekszik, kevésbé érződik olyan népesnek, mint a többi tengerpart. A Lichnos beach strandon szélessége miatt még nyáron is több olyan szakaszt – főként a széleken – találni, amik nem annyira zsúfoltak, így azok is könnyen megtalálhatják itt a számításukat, akik nem szeretik a napernyők tengerét.

Lichnos Parga

Rendszerint a déli oldal kevésbé kiépített, mint a szállások és tavernák közelében fekvő északi, így itt a látogatottság is érezhetően kisebb. Itt, a hatalmas sziklafal közelében még júliusban és augusztusban is szép számmal akad a szabad hely.

A Lichnos beach déli része

Az északi oldalon, a hűs árnyat adó fák alatt kemping is működik, saját strandszakasszal – a fenyők és olajfák alatt egyszerre akár 150 sátor felállítására is van lehetőség.

A Lichnos beach egyik érdekessége, hogy a magas déli sziklafalak rejtik Afrodité barlangját (Aphrodite’s Cave, avagy görögül térképeken Σπήλαιο Αφροδίτης), mely Parga környékének legnagyobb tengeri barlangja, és csak a víz felől megközelíthető. Ez a tengeri barlang a város egyik látnivalójának számít, melyet több hajókirándulás is meglátogat, mely Parga kikötőjéből indul.

Lichnos strand Afrodité tengeri barlang

Szállások a Lichnos közelében

A Lichnos mögötti dombon néhány apartmanok és studió is működik, így itt is lehet szállást foglalni. A Pargától nagyjából 3 kilométerre fekvő hely egyik fő előnye, hogy a közelben találjuk ezt a szép strandot, illetve a város is mindössze öt perces távolság, amennyiben autóval vagyunk.

Spiros Studios

Spiros studios Lichnos beach

2 – 3 fős szállások

Dolphin Apartments

Dolphin Apartman a Lichnos beach mellett

2 – 4 fős szállások

Mare Blu

Mare Blu Lichnos

4 – 5 fős studiók és apartmanok

Salvator Villas & Spa Hotel

Salvator Lichnos beach

Szállások 2 személynek

Lichnos beach információk

  • Nevei térképeken: Paralia Lichnos, Παραλία Λιχνος
  • Megközelíthetőség: hajóval Pargából, autóval, motorral, gyalogtúrával Pargából
  • Kiépítettség: fizető parkoló, tusoló, öltözőfülke, bárok, tavernák
  • Koordináták: 39.282546, 20.435969
Lichnos Parga
Apartman szálloda foglalás Parga
Apartmanok és szállodák Görögország nyugati részén az Epirusz régióban, ahol Parga is található!
error:
Scroll to Top