Ammoudia

Ammoudia

Ammoudia falu (görögül Αμμουδιά) Görögország nyugati felén fekvő nyaralófalu, mely Parga városától mindössze 16 kilométerre terül el. A közvetlenül a tengerparton fekvő falunak hosszan nyúló és homokkal borított, gyerekbarát strandja is van, mely rendkívül sekély. Ammoudia ezen felül leginkább pedig arról nevezetes, hogy itt ömlik a tengerbe a legendás Acheron folyó, melynek forrásvidéke rendkívül népszerű látnivaló.

Ammoudia információk

A Pargával ellentétben kifejezetten sík és lapos területen fekvő Ammoudia faluhoz az északi dombokról, Parga irányából is ágazik le út a főútról, de a másik irányból, Mesopotamos falu (Μεσοπόταμος) felől is érkezhetünk autóval vagy motorral.

Ammoudia Görögország

A viszonylag modern nyaralófaluban apartmanházak tucatjai fekszenek egymás mellett, melyeket időnként egy-egy étterem vagy kis szupermarket szakít csak meg. Mivel a településen nincsenek olyan dombos részek, mint Pargán, a bejárása viszonylag egyszerű és gyors.

Ammoudia nyaralás

Ammoudia beach

Ammoudia strandja a falu nyugati oldalán terül el, a tágas tengerpartot erdős-bokros terület is elválasztja a gyakran alig két-három perces sétára lévő házaktól. A rendkívül lassan mélyülő helyi tengerpart, az Ammoudia Beach (Παραλία Αμμουδιά) a leginkább gyerekbarát strandnak számít Parga környékén, ugyanis rendkívül lassan mélyül, partja pedig homokos.

Ammoudia beach

A partot hosszan borítják bérelhető napernyők és napágyak, de rendszerint közel sincs annyira beépítve, mint Parga városi strandjai közül a Krioneri beach vagy a Valtos beach, itt vannak szellősebb területek. Az Ammoudia beach zavartalanságát az is biztosítja, hogy az Acheron folyó torkolatától északra fekszik, a folyó vizétől pedig sziklás hullámtörő választja el.

Ammoudia strand

A legközelebbi strandok Ammoudiához ezen felül a tíz kilométerre északra fekvő Agios Giannakis beach, valamint délen a Skala beach, az Alonaki beach, illetve az elsősorban a görögök körében kedvelt, nyaralóhelyként nagyon népszerű Loutsa beach (Paralia Loutsa görög nyelven Παραλία Λούτσας).

Az Acheron folyó torkolata

Ammoudia falu attrakciója és legfőbb látnivalója az Acheron folyó torkolata, ahol a víz a tengerbe ömlik. A térképeken néha Acheron River Estuary (görögül Εκβολές Αχέροντα Ποταμού) néven is szereplő torkolat zöld vize a mélykék tengerrel keveredik, ahová a több mint háromszáz méteres hullámtörőn mi magunk is kisétálhatunk.

Acheron folyó torkolat

Az Acheron folyó torkolata mögött parkolót találunk, mellette Ammoudia kikötőjét tekinthetjük meg. Apró érdekesség, hogy itt a kis hajók a folyón kötnek ki, nem pedig a tengeren – a part mellé húzódnak, párhuzamosan a folyásiránnyal.

Acheron torkolat Ammoudia

Ammoudia szállások 2024

A falu Pargától bő 15 kilométerre azok számára ajánlott szálláshelyként, akik szeretnék a nyaralásukat egy végtelenül nyugodt helyen tölteni, ahol a tenger nagyon lassan mélyül, gyerekbarát, és jobbára homokos parttal rendelkezik. A kisebb boltok itt is megtalálhatóak, mint ahogyan az éttermek is, melyek egész nyári szezonban üzemelnek. Parga autóval egy fél órás távolságon belül, 20-25 perces autózásra van.

Ammoudia egyik jó tulajdonsága, hogy az itteni szállásárak érezhetően alacsonyabbak, mint Pargán.

A tengerparton fekvő kis faluban az apartmanok és a studiók a legnépszerűbbek, de egy-két kisebb méretű szállodát is találhatunk itt.

Ammoudia szállásaihoz csak kattintsunk erre a linkre, vagy a képre.

Ammoudia szállás

Kellemes időtöltést kívánunk Ammoudia faluban, Görögországban!

A klassz útikalauz Pargához
  • Parga részeinek, utcáinak részletekbe menő bemutatása
  • A környék látnivalóinak leírása
  • Kistemplomok, rejtett gyöngyszemek
  • Tudnivalók a helyi parkolásról részletesen
  • Információk a strandokról, a strandok eléréséről, megközelítéséről, az ottani parkolásról
Minden ami fontos vagy érdekes Pargán és környékén 2024-ben.
Scroll to Top