Anthousa

Anthousa

Az aprócska, kanyargós utcákkal teli Anthousa falu (Ανθούσα) az egyik legbájosabb hegyi falucska Parga város környékén, mindössze néhány kilométerrel északra a várostól. Anthousa meglátogatása akár azok számára is lehetséges, akiknek nincs autója vagy nem bérelnek járművet, ugyanis a pargai kisvonat is kerül egyet errefelé.

Mit érdemes tudni Anthousa faluról?

A közepes méretűnek számító Anthousa falu (Ανθούσα) Parga mellett néhány látnivalójáról és a sokak által kiválónak tartott, vendégszerető tavernáiról híres. Mivel Anthousán áthalad a Pargából északra tartó főút, és szinte kettészeli ezt a kis falut, többen is megállnak egy kis időre szétnézni a központban, mely pár perc alatt bejárható.

Anthousa falu információk, látnivalók

Anthousa szűkre szabott, kacskaringós utcáin a helyi apartmanok mellett több étterem is várja vendégeit, melyekben legalább annyira kiváló minőségű és ízletes, viszont gyakran érezhetően kedvezőbb árú ételeket találni, mint a közeli Pargában. A falu emellett pékséggel, gyógyszertárral és mini markettel is rendelkezik.

Anthousa látnivalói

Anthousa legjobb látnivalói közé a település mellett emelkedő hegyre épült Ali pasa vára (Ali Pasha Castle of Rapeza, görög nyelven Κάστρο Αλή Πασά) tartozik, ahonnan szép kilátás nyílik magára Parga városára is. A várat esténként általában ki is világítják, és a falu több pontjáról is jól látható.

Anthousa látnivalók

További látnivaló még Anthousában a pár perces túrázással elérhető, immár belépőjegy megváltásával látogatható vízesés (Anthousa Waterfall), illetve az egykori vízimalom (Anthousa Watermill), mely mellett egy kis kávézó is üzemel.

Szállások Anthousában

Anthousa és környéke azon egyéni nyaralók számára lehet érdekes szálláshelyként, akik egy Pargához közel eső, nyugodt falut keresnek. Anthousa hegyi falu, így tengerpartja vagy kikötője nincs, de saját autóval pár perc alatt Pargában lehetünk. Anthousára inkább a családi vezetési apartmanházak és studiók jellemzőek, melyeket gyakran kedvezőbb áron kínálják, mint Pargában.

Anthousa szállás, apartman, studió

Ha szálláshelyeket keresünk Parga környékén és Anthousa is érdekes lehet szálláshelyként, tekintsük meg az alábbi apartmanokat és studiókat Anthousában, melyeket a nyaralói vélemények is ajánlanak.

Oasis Exclusive Anthousa

Oasis Exclusive Anthousa

Vassilis Guest House

Anthousa szállás, apartman

My Suite Boutique Hotel

Anthousa apartman

A Vista apartman

A Vista Anthousa apartman

Libera Rooms

Libra Anthousa apartman

A Vista apartman

Gaia Apartman Anthousa

Anthousa információk

  • Anthousa koordináták: 39.299878, 20.373562
  • Nevei: Anthousa, Ανθούσα
  • Parga – Anthousa távolság: kb. 4 kilométer
Anthousa falu

Vélemények

Anthousa kellemes légkörű hegyi falu Parga várostól mindössze 4 kilométerre, melynek hangulata egészen más, mint Pargáé. A legtöbb vélemény Anthousa nyugodtságát emeli ki, és sokaknak az is tetszik, hogy a pargai kisvonat is meglátogatja ezt a környéket. Többen túráztak el ide a környékre Pargából, amely kellemes néhány órás elfoglaltságnak bizonyult azok számára, akik kedvelik az erdős, dombos területeken a kirándulásokat.

Apartmanok és szállodák Görögország nyugati részén az Epirusz vidéken, ahol Parga is található!
Kattints a képre az ablak bezárásához, és nézd meg a legjobb helyi szállásokat!
error:
Scroll to Top