Parga szórakozási lehetőségek

Szórakozás, éjszakai élet Parga

Milyen szórakozási lehetőségek vannak Parga városában Görögországban? Mire számítsunk, ha Pargára utazunk, itt nyaralunk? Vannak-e diszkók, görög estek a településen? Milyen Parga éjszakai élete, vannak-e diszkók? Összefoglaló a város szórakozási lehetőségeiről.

Parga szórakozás

Mit lehet csinálni Pargán és környékén?

A jó hírünk a Görögország ezen részére utazók számára, hogy Parga városában május végétől szeptemberig csak az unatkozik, aki azt kifejezetten azt szeretne. Parga sétányain, tengerparti sétálóutcáján tavernák, bárok, kávézók hosszú sora fogad, a közeli tengerpartokon és az Epirusz régiójában pedig számos elfoglaltságot kereshetünk.

Parga szórakozási lehetőségei

Parga nyaranta nagyon nyüzsgő kisváros, ami ám ennek ellenére mégsem veszítette el báját. A település hosszú, part menti sétálóutcáján található a legtöbb taverna és bár, melyekben ételek és italok széles skálájával várják a látogatókat. A tavernákban megtalálhatjuk a hagyományos görög konyhát éppen úgy, mint az olaszos vagy más ismertebb nemzetek kínálatának jellegzetességeit. Parga legjobb éttermei többnyelvű étlappal is kedveskednek a vendégeiknek, és van ahol a magyar étlap is megtekinthető.

Parga éttermek, tavernák

A kikötőből hajókirándulások és vízitaxik indulnak az olyan strandokra, mint a Lichnos beach vagy a Sarakiniko beach, de Parga kikötőjéből Paxos és Antipaxos szigetekre induló hajókiránduláson is részt vehetünk.

A környező dombokon túraútvonalak is indulnak strandokhoz és a legszebb kilátási pontokhoz, és természetesen a Parga ékkövének számító várhoz is felsétálhatunk. Ne feledkezzünk el a kisvonatról, mely naponta több alkalommal is indul Parga tengerparti sétányáról, és bejárja a város környékét az aktuális menetrend szerint.

Parga kisvonat, menetrend

Parga éjszakai élete

A diszkók nem igazán jellemzőek Pargára, helyettük táncos-zenés görög esteket tartanak időnként. A nyári éjszakákon inkább a hosszú tengerparti sétányon, illetve a zegzugos kis utcákban zajlik az élet, de ez ritkán nyúlik hajnalba.

Parga éjszakai élete

A ruha, szuvenír és élelmiszerboltokat, szupermarketeket a tengertől némileg távolabb eső utcákban találjuk, de ugyanitt néha egészen különleges hangulatú éttermekre is bukkanhatunk.

Esténként a főtéren időnként pódiumot is felállítanak, ahol néha helyi illetőségű, vagy akár vendégegyüttesek zenélnek: főként hétvégékre szerveznek programokat. Ilyenkor akár több száz, vagy akár több ezer fős tömeg is összejöhet, akik jókedvűen buliznak a vidám dallamokra.

Parga éjszaka

Vízisportok

Parga strandjain napközben lehetőség van számos vízisport kipróbálására, például vízibicikli, banán, jet-ski bérlésére is. A legtöbb lehetőség a Lichnos beachen és a Valtos beachen vár ránk, a központi Krioneri beach főként a vízibicikli bérlés jön szóba.

Parga vízisportok

A tengerben napközben sokan búvárkodnak, ugyanis a sziklás, köves aljzaton a kisebb-nagyobb halak sem ismeretlenek. Parga strandjai a lassú mélyülés és a hullámoktól gyakran mentes víztükör miatt gyerekbarát strandnak számítanak.

Ha Pargára, Görögországba tervezünk nyaralást, nézzük meg a foglalható apartmanok, studiók listáját, az értékeléseiket, véleményeket róluk.

Parga szállásai

A szálláskereséshez Pargán egyszerűen csak kattintsunk ide, vagy a képre!

Ha Görögország nyugati részén máshol is néznénk szállásokat, ide klikkeljünk.

Jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánunk Pargán és környékén!

A klassz útikalauz Pargához
  • Parga részeinek, utcáinak részletekbe menő bemutatása
  • A környék látnivalóinak leírása
  • Kistemplomok, rejtett gyöngyszemek
  • Tudnivalók a helyi parkolásról részletesen
  • Információk a strandokról, a strandok eléréséről, megközelítéséről, az ottani parkolásról
Minden ami fontos vagy érdekes Pargán és környékén 2024-ben.
Scroll to Top