Agia Paraskevi beach

Agia Paraskevi beach

A lenyűgöző látványt nyújtó, kellemes légkörű Agia Paraskevi beach az Epirusz vidékének egyik legszebb és legfelkapottabb strandjának számít, melynek különlegessége a vele szemben a tengerből kiemelkedő bájos kis sziget. Agia Paraskevi strand (görög nyelven, illetve a térképeken Παραλία Αγία Παρασκευή) megközelítéséhez autó vagy motor szükséges, ugyanis Pargától valamivel távolabb, a nyaralóvárostól nagyjából 22 kilométerre található.

Agia Paraskevi beach

Az Agia Paraskevi beach Pargától északra fekszik, és a Syvota felé vezető, a tengerpart mentén futó főútról lehet elérni. Ezt a szép görög strandot szinte el sem lehet téveszteni, ugyanis ha túl is mennénk rajta, a smaragd színű vízből kiemelkedő aprócska sziget már az útról is látszik, illetve ezen felül közlekedési táblák is mutatják a hozzá vezető leágazást. Az út végén parkolót találhatunk.

Agia Paraskevi beach Epirus

A kifejezetten sokak által látogatott, bárokkal és tavernákkal is sűrűn beépített partszakasza a Parga és Syvota között elterülő vidék talán legnépszerűbb tengerpartja, melyet érdekes látványvilágának köszönhet. A tengerből kiemelkedő, szemközti kis szigetnek, illetve a sekély víznek és a lagúnaszerű látványnak köszönhetően nem véletlenül az itt nyaralók egyik kedvence.

Agia Paraskevi

Apró érdekesség, hogy ezen a környéken szinte mindent Agia Paraskevinek hívnak, ugyanis mind a sziget, mind a parkolóhoz közeli részen látható templom (Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής) erre a névre hallgat.

Agia Paraskevi beach

Az Agia Paraskevi beachen lehetőség nyílik a szokásos napernyők és napágyak bérlésén kívül vízibicikli bérlésére is, melyek szinte mindig járják a széltől és hullámoktól jól védett öblöt. A tenger hőmérséklete általában kellemes itt, és mivel lassan mélyülő, a gyerekek számára is alkalmas partnak tartják sokan.

Agia Paraskevi beach infók

Fontos információ lehet, hogy a partra elsősorban az aprókavics és a kavics jellemző, teljesen homokos részek itt nem igazán vannak.

Agia Paraskevi strand

A strandhoz levezető út mellett egy másik kis strandot is találunk, mely Kamini beach (görögül, illetve térképeken Παραλία Καμίνι) névre hallgat, és ahol a tenger egy apró méretű, sóderszerű aprókaviccsal borított partot mos.

Agia Paraskevi strandhoz közel néhány szállást is találunk, melyek között a többi helyhez hasonlóan árban nagy a szórás, így kedvezőbb árú studiók és magasabb kategóriájú szálláshelyek egyaránt vannak.

3Aktes Studios

3 Aktes Agia Paraskevi

2 fős studiók

Prima Vista Boutique Hotel

Prima Vista Hotel az Agia Paraskevi beach mellett

2 – 4 fős szobák és lakosztályok a strand mellett

Aqua Oliva Grand Resort ****

Agia Paraskevi hotel

Szobák, lakosztályok 2-3 főre

Agia Paraskevi beach információk

  • Így is ismerhetjük térképeken: Paralia Agia Paraskevi, Παραλία Αγία Παρασκευή
  • Koordináták: 39.385993, 20.274489
  • Megközelíthetőség: autóval, motorral
  • Kiépítettség: parkoló, bárok, étterem, tusoló, öltözőfülke, vízisport

Vélemények

A nyaralói vélemények az Agia Paraskevi beachet szerethető, látványos strandnak írják le, viszont érdemes tudni, hogy Pargából vízitaxi vagy hajó ide nincs, emiatt egyénileg autóval vagy motorral kell érkezzünk és tervezni az utunk.

Parga Görögország szállás vélemények
A klassz útikalauz Pargához
  • Parga részeinek, utcáinak részletekbe menő bemutatása
  • A környék látnivalóinak leírása
  • Kistemplomok, rejtett gyöngyszemek
  • Tudnivalók a helyi parkolásról részletesen
  • Információk a strandokról, a strandok eléréséről, megközelítéséről, az ottani parkolásról
Minden ami fontos vagy érdekes Pargán és környékén 2024-ben.
Scroll to Top