Syvota (Sivota)

Sivota (Syvota)

Az egykori bájos északnyugat-görögországi halászfalu, Syvota (Sivota, görög nyelven Σύβοτα) mára a nyaralók egyik kedvenc települése lett Parga környékén, köszönhetően remek fekvésének és hangulatos kikötőjének.

A Pargától 30 kilométerre, északra fekvő Syvota városka az elmúlt két évtizedben vált kifejezetten népszerűvé, amikor a nyaralók felfedezték a szép természeti környezetben fekvő, több kis sziget mellett fekvő városkát. Azóta a zöldellő, dimbes-dombos természeti környezete ezrével vonzza nyáron a turistákat, Korfu szigetről nyaranta még hajókirándulásokat is indítanak Syvotába.

Sivota (Syvota) Epirusz Görögország

Mit érdemes tudni Syvotáról?

Az Igoumenitsa várostól 25, Pargától 30 kilométerre fekvő Syvota (Σύβοτα) aprócska szigetekkel és félszigetekkel körbevett, domboldalakra épült házai miatt Görögország egyik kedvelt nyaralóhelye. A falu takaros tengerparti sétánnyal, mögötte sok kávézóval és tavernával várja az itt nyaralókat, vagy aki Parga vagy Igoumenitsa városokból ellátogat ide.

Sivota (Syvota) Parga fakultatív program

Syvota tágas kikötőjében a hagyományos görög halászcsónakoktól az exkluzív yachtokig és kecses vitorlásokig minden féle úszó jármű megtalálható, így a hangulata halászfalukhoz hasonlítható.

Syvota kikötő (Sivota port)

Syvota információk

Syvota állandó lélekszáma kb. 900 fő, többségük az idegenforgalmat választotta, mint megélhetési forrást. Az utcákban a lakóházak mellett számos apartman épült fel, melyek júniustól szeptember első feléig meglehetősen jó kihasználtsággal működnek.

A város központján kívül több parkolóban is lehetőség nyílik letenni az autót, ahol a központi fizetős parkolón kívül a külső részek parkolói ingyenesek. A falu utcáin szupermarketek, éttermek működnek, gyakorlatilag teljes ellátást nyújt a nyaralók számára.

Syvota (Sivota) Epirusz Görögország

Fontos, hogy ha szállást keresünk itt, tudjunk róla hogy Lefkadán is van egy Syvota (Sivota) település, melyet ne keverjünk össze ezzel a faluval, mely az Epirusz vidéken található.

Az Epirusz partvidékén található Syvota szállásait a következő linkre kattintva tudjuk megnézni, válogatni közöttük, illetve a véleményeket elolvasni: apartmanok, studiók Syvotában

Sivota Görögország
Syvota információk

Syvota strandjai

Az Epirusz vidékének egyik leghíresebb strandja, a Bella Vraka beach (Παραλία Μπέλα Βράκα) is Syvota mellett található. A lagúnákat idéző, főként aprókavicsos part a kisváros egyik vonzerejének számít, és távolabbról is érkeznek megtekintésére. A Bella Vraka beach érdekessége elsősorban annak köszönhető, hogy az egyik közeli kis sziget és a szárazföld között egy kis homokpad alakult ki. A homokpad miatt Syvota városka és a sziget között a tenger igen sekély, és így akár gyalog is át lehet gázolni a szigetre.

Bella Vraka beach Syvota

Bella Vraka beach koordináták: 39.400578, 20.236249

Syvota környéki standok továbbá a város északi oldalán lévő kavicsos Zeri beach (Παραλία Ζέρι), a délebbi Megali Ammos beach (Παραλία Μεγάλη Άμμος), a Mikri Ammos beach (Μικρή Άμμος), illetve az egyik legszebb strand Parga és Syvota között, az Agia Paraskevi beach (Παραλία Αγία Παρασκευή).

Syvota strandjai (Agia Paraskevi beach)

Látnivalók, mit érdemes megnézni

Syvota látnivalói közé a kikötő (Μαρίνα Συβότων, Syvota Marina), a Bella Vraka beach, a nyugodt hangulatú utcák tartoznak. Olyan híres vagy érdekes történelmi látnivalói, mint a pargai vár nincsenek, ide inkább a pihenés miatt érkeznek a nyaralók, akik többsége autóval, egyénileg látogatja meg a falut.

Sivota kirándulás Pargáról

Az epiruszi Syvota és a lefkadai Syvota

Az Epirusz vidékén fekvő Syvotát gyakran összekeverik egy másik görög településsel, az apró méretű, ám sokak szerint nagyon bájos lefkadai Syvota faluval. Mindkettő neve sok helyen szerepel Sivota és Syvota írásmódban egyaránt, így a települések említésekor érdemes azt is hozzátenni, hogy melyikről is van szó pontosan. Az Epiruszban fekvő Sivota kb. 140 kilométerre fekszik a lefkadai Sivotától közúton.

Amennyiben szimpatikus számunkra az epiruszbeli Syvota, és itt szeretnénk nyaralni, az elérhető szálláshelyekért kattintsunk ide.

Sivota falu Epirusz (Syvota) információk, tudnivalók

SYVOTA (Epirusz) KOORDINÁTÁK: 39.407634, 20.243305

Vélemények

Syvota a görögországi Epirusz vidék egyik meghatározó, ám nyugodt hangulatú nyaralóhelye, mely a vélemények szerint közel sincs olyan nyüzsgő, mint Parga. Leginkább annak ideális Syvota falu, aki nyugodt, pihentető nyaralást szeretne, illetve a Pargáról ide kiránduló utazók véleménye szerint azért éri meg meglátogatni, mivel út közben több szép strandot is láthatunk, ahol akár meg is állhatunk fürödni. Akár egy napos kirándulást is tervezhetünk erre a részre, ha van saját autónk vagy bérlünk egyet.

Sivota Görögország
A klassz útikalauz Pargához
  • Parga részeinek, utcáinak részletekbe menő bemutatása
  • A környék látnivalóinak leírása
  • Kistemplomok, rejtett gyöngyszemek
  • Tudnivalók a helyi parkolásról részletesen
  • Információk a strandokról, a strandok eléréséről, megközelítéséről, az ottani parkolásról
Minden ami fontos vagy érdekes Pargán és környékén 2024-ben.
Scroll to Top