Anthousa vízesés

Anthousa vízesés Parga

Parga környékének egyik természeti látnivalója a túrázást kedvelők számára egy kis vízesés Anthousa falu mellett, az Anthousa vízesés (Anthousa Waterfall). Anthousából egy kanyargós gyalogösvényen juthatunk el a több méter magas vízeséshez, melynél az utóbbi időben több változás is történt: a megtekintését belépődíjassá tették, cserébe az ösvényeket megtisztították és néhány széket, padot helyeztek ki az ösvény egyes részeire, ezzel egy kis pihenőhelyet kialakítva.

Anthousa vízesés (Anthousa waterfall)

Anthousa vízesésére sok helybeli marketingbeli okok miatt szeret Parga vízesésként, azaz Parga Waterfall néven hivatkozni, szándékosan a térképekre is gyakran ezt a nevet tűzik ki, emiatt pl. a mindenki által szerkeszthető Google térképén is gyakran látni téves elnevezéseket. A vízesés több részből is áll a megújított útvonalon, a nagyobb kb. hét-nyolc méter magas.

Sok más görög vízeséstől eltérően az anthousai vízesésnél a vízhozam legtöbbször még nyáron is általában bő, és a kifejezetten száraz hetek kivételével szinte mindig sebesen zuhan alá a magaslatról.

Anthousa vízesés, Parga látnivalói

Az Anthousa vízesés (Anthousa Waterfall) a legközelebbi, és az egyik legkönnyebben megközelíthető vízesés Parga mellett, a város környékének természeti látnivalói közé tartozik. Aki szeretne egy kicsit túrázni, annak érdemes lehet megnéznie, ha Anthousában jár.

Parga vízesés (Anthousa vízesés, Anthousa Waterfall)
Anthousa vízesés, megközelítés és koordináta

A vízesést régebben gyakran összekeverték Anthousa egy másik látnivalójával, a régi vízimalommal (Anthousa Old Watermill), amelyet a pargai kisvonat is látogat, de más a kettő. A belépődíjassá tétellel sok minden megváltozott: mivel a belépő egy italt is magában foglal, először el kell sétálni a vízesés kőboltíves bejáratától kb száz méterre lévő pool bárhoz a belépőt jelentő italért, majd onnan pedig vissza a vízesés bejáratához.

Parga vízesés megközelítés

Anthousa egy kis hegyi falu Pargától néhány kilométerre, ahol több kiadó apartman és studióban is lehetőségünk van szállást foglalni egyénileg. A falu éttermekkel, pékséggel is rendelkezik, és viszonylag jó ár / érték arány jellemzi szálláshelyként azok számára, akik autóval járják be a környéket. Az utazói vélemények alapján ajánlott szállások Anthousában az alábbiak.

Oasis Exclusive Anthousa

Oasis Exclusive Anthousa

Vassilis Guest House

Anthousa szállás, apartman

My Suite Boutique Hotel

Anthousa apartman

A Vista apartman

A Vista Anthousa apartman

Libera Rooms

Libra Anthousa apartman

A Vista apartman

Gaia Apartman Anthousa
  • Parga – Anthousa vízesés távolság: kb. 4 kilométer
  • Belépő: kb 5 Euro / fő (a belépő tartalmazza egy ital árát, a jegy a Paraiso Perdito vízesés melletti pool bárban vehető meg)
  • Nyitva tartás: 10:00 – 14:00, 17:00 – 20:00
Apartmanok és szállodák Görögország nyugati részén az Epirusz vidéken, ahol Parga is található!
Kattints a képre az ablak bezárásához, és nézd meg a legjobb helyi szállásokat!
error:
Scroll to Top