Parga információk, tudnivalók

Parga

Parga Görögország szárazföldi régiójának egyik leglátványosabb és leghangulatosabb városa, melynek környéke természeti szépségéről, kristálytiszta vizű tengerpartjairól, vendégszerető lakosságáról híres. Parga (görög nyelven Πάργα) az ország északnyugati felén, a Jón-tenger partján fekszik, a Görögország 13 tartománya közé tartozó Epirusz régióban. A városkát dimbes-dombos, zöldellő fenyőerdőkkel körülvett környezetének, vadregényes tájainak és kellemes időjárásának köszönhetően évről-évre nyaralók ezrei keresik fel, Európa számos országa mellett Magyarországról is. És most lássuk, melyek a legfontosabb információk Pargáról.

Parga Görögország

Miért utazzunk Pargára 2024-ben?

Festői fekvésének köszönhetően könnyedén olyan érzés keríthet bennünket hatalmába, mintha ha nem is a szárazföldön, hanem egy görög szigeten nyaralnánk. A fotókon és képeken is jól látszik, hogy a dombokra emelt, színes házak, a magasba törő vár romjai, a falakra felfuttatott növények, a színpompás virágok olyan egyedülálló hangulatot adnak Pargának, amelyet ha ide látogatunk, garantáltan évekig sem fogunk feledni.

Parga információk

Látnivalók Pargán

Sokak számára lényeges információ Parga városáról, hogy a településen és környékén számos felfedezésre váró érdekes látnivaló és rejtett gyöngyszem vár. A görögországi Parga közelében ered az ókori legendákból ismert alvilági folyó, az Acheron, a kikötőből futnak ki a látványos Paxos és Antipaxos szigetek körül kalandozó kirándulóhajók, középkorban emelt várak falairól csodálhatjuk meg a környéket, hogy csak néhány főbb lehetőséget említsünk.

Parga látnivalói

Parga Görögországban önmaga is egy bájos látnivaló a kacskaringós, képeslapokról lelépő utcáival, a festői fekvésével és színes házaival.

A legjobb helyi strandok

Parga (Πάργα) a látnivalói mellett a strandok rajongóinak is elsőrendű élvezetekkel szolgál, ugyanis a város saját, rendkívül népszerű tengerpartjain kívül néhány kilométeres körzetben számos part várja az itt nyaralókat. A Parga strandjai közé tartozó Krioneri beach, a Piso Krioneri beach, a Valtos beach, illetve a Lichnos beach májustól szeptember végéig megtelik napernyőkkel és nyaralókkal, akik élvezik a görög napsütést és a kellemes hőmérsékletű tengervizet.

Parga strandjai

A környékbeli tengerpartok kapcsán felmerülő fontos információ még, hogy a görögországi Parga strandjain vízisportokra is lehetőség adódik, sőt vízibiciklit bérelve akár körbe is járhatjuk a partvidéket.

Parga szépsége

A város közelében több kisebb-nagyobb sziget is emelkedik a tengerből – a parthoz egészen közel fekvő kisebb szigetekre akár át is lehet úszni Parga Krioneri strandjáról. A nagyobb szigetek közül Paxos és Antipaxos Parga előtt látótávolságban, míg a zöld Korfu sziget 30 kilométerre északon, a Görögország legszebb strandjai közül többnek is otthont adó Lefkada szigete pedig valamivel délebben található.

A pargai vár, Parga látnivalói

Milyen egy nyaralás Parga városban, Görögországban?

Az idegenforgalom Pargán, Görögországban főként az elmúlt két-három évtizedben vált fontossá. A 80-as években először a hazai görög nyaralók fedezték fel maguknak, majd a 90-es évektől kezdődően lassan a külföldiek számára is elsőrangú úticéllá vált.

A nyaralókat Parga szerte számos taverna, bár, szupermarket, szuvenírbolt, kávézó várja, melyek nem csupán a tengerpart közvetlen közelében, de a városban mindenfelé megtalálhatóak. A település szűk, zegzugos utcáit nyaranta szívesen fedezik fel a Pargán nyaralók, a tengerpart menti sétálóutca esténként szinte nagyvárosias pezsgéssel telik meg.

A hagyományos, velencei stílusú házak lépcsőszerűen emelkednek a környező dombokon, ölelik körbe az öblöket, és biztosítanak páratlan kilátást a bent lakóknak, és akár fel is lehet sétálni a magasabb pontokra.

Parga házai

Hogyan lehet Pargára utazni 2024-ben?

Pargára utazás kapcsán fontos tudnivaló, hogy a városba és környékére eljuthatunk utazási irodával repülővel vagy busszal, illetve egyéni szervezésben repülővel vagy autóval. Parga repülővel a legközelebbi repülőtéren, a Preveza – Aktio repülőtéren keresztül (kódja: PVK) közelíthető meg, ahonnan bérautóval tudjuk a legegyszerűbben megtenni a város és a repülőtér közötti kb. 68 kilométeres távolságot.

Egyénileg autóval Magyarországról Szerbia és Észak-Macedónia érintésével tudunk Pargára utazni, a távolság a magyar határtól kb. 1130 kilométer, Evzoni vagy Bitola határátkelőtől függően.

A Parga információknál az utazásról is érdemes elolvasni honlapunkon, mert sok nyaraló számára nyújthat hasznos tudnivalót, hogy mire érdemes figyelni, vagy mire kell számítani.

Parga szállásai 2024

Parga és környéke az utazási irodák néhány utasán kívül a rengeteg egyénileg nyaraló számára sok kiadó apartmant, studiót és szállodát is nyújt, melyeket kifejezetten érdemes előre lefoglalni, ha autóval vagy repülővel egyénileg utazunk Pargára.

Megfontolásra érdemes információ, hogy az autóval érkező nyaralóknak érdemes a parkolóhelyeket is megnézni a kinézett szállás körül, mert Parga belvárosában a központhoz közel a parkolás gyakran nehézkes, a külső utcák ingyenes helyen kívül bent fizetős parkolók állnak rendelkezésre.

Parga szállás apartman

Az árakról érdemes tudni, hogy Parga szállásai általában valamivel magasabb árfekvésűnek is lehetnek nyáron néhány más görög nyaralóhelyhez képest, mert a település nagyon látványos, kifejezetten népszerűnek számít a görög és a külföldi nyaralók körében.

Parga szállások, apartmanok

Érezd jól magad Parga városban és az Epirusz régióban, Görögország egyik legszebb tájegységén!

Apartmanok és szállodák Görögország nyugati részén az Epirusz régióban, ahol Parga is található!
error:
Scroll to Top