Loutsa beach

Loutsa beach (Paralia Loutsa, görög nyelven Παραλία Λούτσας) a Parga városától délre elterülő Loutsa falu strandja, mely 3 kilométeres hosszával és szinte teljesen egyenes partszakaszával az egyik legfontosabb a környék nyaralóhelyei közül.

A Pargától délre, kb. 28 kilométeres távolságra lévő Loutsa beach a város és a Preveza között futó főútról lekanyarodva érhető el. A hegyes vidék miatt a főútról nem igazán látható strandot táblák jelzik, a lefelé vezető út szintén a domborzat miatt eléggé szerpentines. A hosszú, aranyhomokkal borított part mögött végig apartmanházak és éttermek kerültek felhúzásra, gyakorlatilag végig a tenger mellett futó út mellett.

Loutsa beach

A Loutsa beach partja szinte végig aranyszínű, barnás-sárgás homokkal borított, és meglehetősen sok helyen kiépített. A napernyők és napágyak hosszú sorait vízisport lehetőségek és beach bárak szakítják meg, az aranyhomokos part közepesen mélyül. Díjmentesen parkolni végig az út mentén lehet párhuzamosan, ahonnan szinte csak le kell sétálnunk a tengerhez.

Loutsa strand

A strand meglehetősen rendezett, az út mentén sok helyen szépen karbantartott, a járdát pálmák és mediterrán jellegű fák szegélyezik. Mivel ide fakultatív programok nem érkeznek, a Loutsa beach egyénileg, autóval vagy motorral látogatható meg, Pargától fél órás utazásra.

Apró érdekesség, hogy a Loutsa beach másik neve a Vrachos beach: térképeken néha a hosszú strand északi felét Loutsa strandként, míg a délit Vrachos beach néven említik, sőt néha a helyi szállásokat is így osztályozzák.

Loutsa, Görögország

Szállások

A Loutsa strand mögötti apartmanok és studiók felkészülten várják az ide utazókat, gyakran szinte közvetlenül a strand szomszédságában.

A közeli szállásokhoz, a Loutsa beach helyi apartmanjaihoz csak kattintsunk ide vagy a képre, ugyanis a szállásokat Vrachos beach név alá teszik be gyakran.

Ennek oka, hogy Loutsa egy hegyi falu is a strandtól pár kilométerre – a part ugyan erről a faluról van elnevezve, de ezzel elkerülhető, hogy távol a tengertől, fent a hegyi faluban foglalnak szállást a nyaralók.

Loutsa szállás, apartman
Loutsa információk

Loutsa beach információk

  • Így is ismerhetjük térképeken: Paralia Loutsa, Παραλία Λούτσας, Vrachos beach
  • Koordináták: 39.181372, 20.541808
  • Megközelíthetőség: egyénileg autóval, motorral
  • Kiépítettség: parkolóhelyek az út mentén, bárok, étterem, tusoló, öltözőfülke, vízisport lehetőségek

Vélemények

Ha meglátogattad már a Loutsa beachet, írj róla véleményt, vagy értékeld ezt a strandot.

error: www.parga.hu
Scroll to Top