Valtos beach

A Valtos beach Parga legnagyobb méretű és legészakabbra fekvő városi strandja, mely a település központjától mindössze néhány száz méterre fekszik. A szinte egyből a híres velencei vár alatt kezdődő Valtos az egyik legjobban kiépített tengerpart a környéken, ahol többféle vízisport is kipróbálható.

Parga Valtos beach

Képek és információk

A Valtos beach a térképeken Paralia Valtos, görög nyelven Παραλία Βάλτος néven szerepel, és a város északi oldalán érdemes keresnünk. A megközelítésére két lehetőségünk is van, attól függően hogy a város mely részén van a szállásunk, illetve melyik irányból érkezünk. Ha a pargai vártól délebbre van az apartmanunk vagy szállodánk és gyalog szeretnénk eljutni ide, akkor a magaslaton fekvő erőd irányából vezet le a gyalogút. A másik lehetőség az autóval történő megközelítés, ebben az esetben a várost átszelő főútról kanyarodhatunk le, mely Anthousa felé hagyja el a várost.

Parga Valtos strand

A hatalmas, majdnem egy kilométer hosszú Valtos beach Parga többi strandjához, a Krioneri beach és a Piso Krioneri beach tengerpartokhoz hasonlóan teljesen kiépített, hogy ezzel a városban nyaralók igényeit teljeskörűen kiszolgálhassa. A bérelhető napernyő és napágy sorok mögött bárok várják az itt fürdőzőket, néhány étterem társaságában.

Parga Valtos

Mivel a legnagyobb környékbeli strandról van szó, amely ráadásul rendkívül könnyen elérhető, Valtos beach a helyi lakosokon felül a nyaralók körében is szép számmal látogatott, melynek a középső részei gyakran zsúfoltabbak.

Valtos beach Parga

Valtos beach tudnivalók

A pargai strand mögött több fizetős parkolót is kialakítottak, ám fontos információ, hogy ezek korlátozott kapacitással bírnak, és a helyek általában már a délelőtti órákban betelhetnek. Ha maximum néhány száz méterre van a szálláshelyünk, kisebb távolságokról érdemesebb gyalog érkezni, mintsem autóval. A város kikötőjéből ezen felül vízitaxi (Parga boat taxi) is közlekedik a Valtosra, általában félóránként, mely néhány Euróért viszi át azokat a nyaralókat, akik nem szeretnének sétálni.

A tengerpartok különféle vízisport lehetőségek is várnak, melyek közül a legtöbb itt van Parga környékén: nyaranta igen népszerű a jet-ski, a paraglide és a banán.

Valtos beach

A Valtos zöldellő természeti környezete a szemnek is igazán kellemes, és az egyik legjobb helyi látnivalóból, a pargai várból különösen festői kilátás nyílik a strandra. A tágas öböl elhelyezkedése miatt viszonylag szélvédett, és ebből fakadóan nagyobb hullámzás is csak ritkán adódik. Az északnyugati részen még egy kis kikötőt is találni benne csónakokkal és kisebb vitorlásokkal, a közelből pedig egy túraútvonal is indul az Agios Sostis beach és a Sarakiniko beach felé. Búvárkodásra, sznorkelezésre ennek a tengerpartnak általában a strand várhoz közeli széle a legjobb.

A Valtos beach kikötője

A Valtos beach mögött húzódik Parga egyik külvárosi része is, amelyet Chrisogialinak hívnak (Χρυσογιάλι), és számos apartman és szálloda emelkedik itt, ahol szállást is lehet foglalni, és amelyekről az alábbiakban írunk.

Szállások

A strand mögött emelkedő domb és Parga ezen része nincs úgy beépítve, mind a városközpont, itt valamivel távolabb vannak az apartmanok egymástól. Ennek ellenére természetesen itt is vannak szuper lehetőségeink a szállásfoglalásra, ugyanis mind apartmanok, mind szállodák is foglalhatóak ezen a részen.

Szálláshelyek a Valtos beach környékén, a legjobb hotelek és apartmanok

A Valtos beach környéke leginkább azok számára ajánlott Pargán, akik jobban kedvelik a szellősebben beépített területeket a sűrűn beépített központi részeknél. A szállások áraiban itt is viszonylag nagy a szórás, így az olcsóbb apartmanok és studiók mellett az exkluzívabb helyeket keresők is megtalálhatják a számításukat.

A pargai szállások véleményeit és szállásértékeléseit ide kattintva találjuk, a Valtos strand környékének utazók által ajánlott szállásai közül pedig néhányat az alábbi képekre kattintva nézhetünk meg, kalkulálhatunk árat vagy foglalhatjuk le.

Kanali Studios

Kanali studios

2 – 4 fős szállások a Krioneri beach mögött

Kanali Village

Kanali Valtos

2 – 3 fős szobák

Nikos Dimas Studios

Nikos Dimas studiók a Valtos mellett

2-3 fős studiók

Meltemi

Meltemi studió

Szállások 2-3 személynek

Zotos Rooms

Zotos rooms

2 – 3 fős studiók

Villa Nikolau

Nikolau villa Valtos

Apartmanok 2 – 3 főre

Valtos Beach Hotel ****

Valtos beach hotel

Standard és superior hotelszobák

Ionian beach resort

Ionian beach resort Parga Valtos

2 – 3 – 4 fős szobák és deluxe apartmanok a strand mellett

Ideal Boutique Hotel

Hotel

2 – 3 fős studiók

Parga beach resort

Valtos beach resort

Studiók, lakosztályok

Villa Christiana

Szállások Parga környékén

2 fős szobák

Pelagos

Pelagos szállás

2 – 3 fős studiók a strandtól 150 méterre

Villa Marianna

Villa Marianna

Studiók 2 főre

Dimas V House

Dimas House Parga

Apartmanok 4 főre

Valtos beach info box

  • Nevei: Paralia Valtos, Παραλία Βάλτος
  • Kiépítettség: napernyők, napágyak, bárok, éttermek, tusoló, öltözőfülke, vízisport lehetőség, kikötő, fizető parkolók
  • Föveny: aprókavics, helyenként homok, kavics
  • Koordináták: 39.285730, 20.392246

Vélemények

Milyenek az utazók véleményei a pargai Valtos strandról? Ha voltál már itt, értékeld Te is ezt a helyet, vagy írd le a saját gondolataid.

Kellemes strandolást és időtöltést kívánunk ezen a szép helyen!

error: www.parga.hu
Scroll to Top