Agios Sostis beach

Agios Sostis beach

A csendes légkörű, kiépítetlen Agios Sostis beach (görög nyelven Παραλία Άγιος Σώστης) egy kis sziklastrand Parga és Sarakiniko között félúton, mely mögött rossz minőségű földút is halad.

A kisebb-nagyobb sziklákkal körülvett Agios Sostis beach eléréséhez elkél némi kalandvágy, ugyanis a Parga városától nagyjából 5 kilométeres távolságra található strandot meglehetősen rossz, kövekkel és mély nyomvályúkkal borított földúton lehet csak megközelíteni.

Agios Sostis beach megközelítés információk

Ennek köszönhetően sokan gyalog (min. másfél – két órás túra) vagy emelt hasmagasságú autóval vágnak neki, sima személyautóval ez a szakasz nem ajánlott. A strandot táblák nem mindig jelzik, így a Parga vidékét átszelő földutak között megtalálni sem mindig egyszerű.

Agios Sostis

Az Agios Sostis beach a megközelítési lehetőségektől függetlenül egy kellemes, békés légkörű tengerpart, mely egyáltalán nincs kiépítve, és teljesen más karakterrel bír, mint a pargai Krioneri beach vagy a város strandjai közül legközelebb fekvő Valtos beach.

Agios Sostis Parga

Ezen a tengerparton még nyári főszezonban sem igazán üzemelnek bárok, egyedül az út szélén állhat néhány parkoló autó. Bár kempingezők néha ugyan állítanak fel sátrakat a környéken, Agios Sostis lélekszáma ritkán, inkább csak a nyári csúcsszezonban emelkedik ingerküszöb fölé.

Agios Sostis strand, Parga közelében

Az ide érkezőket aprókavicsos és köves föveny várja, a strand két oldalán számos nagyobb méretű kővel és sziklaformációval. A szinte már nyár elejétől rendkívül kellemes hőmérsékletű vízben kisebb-nagyobb halak csapatai is úszkálhatnak, élvezve a környék zavartalanságát.

A strand lejáratához közel egy rendkívül érdekes, két hatalmas szikla közé épített aprócska barlangtemplom fogad, Agios Sostis (Ιερός Ναός Αγίου Σωστ), melyről ez a görög tengerpart a nevét is kapta.

Agios Sostis templom, sziklakápolna

Agios Sostistól néhány száz méterre, Pargához valamivel közelebb fekszik egy méretében valamivel kisebb, ám hasonlóan vadregényes öböl, Spartila (görög nyelven Παραλία Σπαρτίλα). A természet kedvelői gyakran túráznak erre is, mert az útról kis ösvények vezetnek helyenként a le tengerhez, de ezeket nem mindig egyszerű felfedezni, mert gyakran benövik őket a környékbeli növények.

Agios Sostis Parga

Agios Sostis beach információk

  • Koordináták: 39.285141, 20.354129
  • Parga 480 60, Görögország
  • Megközelíthetőség: terepjáróval vagy gyalogtúrával ajánlott
  • Kiépítettség: nincs
Agios Sostis beach Parga egyik érdekes strandja

Mivel a strand környéke elhagyatott, szállások sincsenek a környéken, a legközelebbi apartmanok és studiók Pargában vannak, illetve Sarakinikónál. A helyi szállásokhoz, véleményekhez, árakhoz csak kattintsunk az alábbi linkre.

Parga apartmanok, szállások
Apartmanok és szállodák Görögország nyugati részén az Epirusz vidéken, ahol Parga is található!
Kattints a képre az ablak bezárásához, és nézd meg a legjobb helyi szállásokat!
error:
Scroll to Top