A pargai kisvonat

A pargai kisvonat

A városközpontból rendszeresen indul a település utcáit bejáró, és a környék néhány érdekességét meglátogató kisvonat. A pargai kisvonat (Parga Train) egy kis fakultatív programnak is beillik a nyaraláson, melynek során jobban megismerhetjük a környéket.

A városnéző kisvonat kifejezetten népszerű a Pargán nyaralók körében, és gyakran üzemel teli kocsikkal. A jellegzetes kisvonat naponta több alkalommal is elindul a városközpontból, és érdemes tudni azt az információt, hogy nem csak egy útvonalat jár be, hanem többféle programot is kínál. A 40 perces alap pargai városnéző vonatozás mellett van két órán át tartó, hosszabb program is, mely idő alatt a menetrend szerinti megállóhelyeken némi szabadidő is jut a rajta utazóknak. Ilyenkor mindenki kedvére kifényképezheti magát, megmozgathatja végtagjait, vagy sétálhat egy nagyot.

A pargai városnéző kisvonat (dottó)

A pargai városnéző vonat egyik legnépszerűbb útvonala a Pargától néhány kilométerre északra fekvő Ali Pasa várába (Ali Pasha Castle) visz, ahonnan az egyik legszebb panoráma nyílik a város környékére. Előtte vagy utána a vonat egy kis időre megállhat Anthousa faluban is, ahol szintén néhány perces sétára és egy kis nézelődésre is lehetőség nyílik. Egy másik nagyobb kisvonatos program a vízimalmot látogatja meg Anthousa mellett, sok nyaraló kedveli ezt az útvonalat is.

Apró érdekesség, hogy a pargai városnéző kisvonat nem csak napközben, hanem akár este 20:30-kor is elindul, amikor az éjszaka fényeiben ragyogó várost veheti szemügyre az utazó.

Gyakori kérdés, hogy a várba felmegy-e a pargai kisvonat? A válasz nem, a várhoz felfelé vezető szűk út nem alkalmas a vonat közlekedésére.

A pargai vonat (Parga train)

Pargai városnéző kisvonat információk

A városnéző Dotto kisvonat műszaki részéről is szót ejtve apró érdekesség, hogy ez egy két vontatott kocsiból álló, kb. 20 fő szállítására alkalmas gépezet. A 4300 cm3 teljesítményű motorral ellátott vonat bár mehetne gyorsabban is, 25 km/h-s sebességnél feljebb nem tornázzák a sebességmérőt – így adva a járművön utazva is kényelmes lehetőséget a nézelődésre.

Pargai városnéző kisvonat megálló

A vonatra a jegyeket a fő megállóhelyen lehet megvásárolni: programtól függően kb. 9-10 Euro / fő, gyerekeknek kedvezményes. A pargai kisvonat állomása a Krioneri beach mögött található, mely Parga kikötőjétől alig pár perces séta.

Görögország Parga szállások
Epirusz Görögország szállás
Apartmanok és szállodák Görögország nyugati részén az Epirusz vidéken, ahol Parga is található!
Kattints a képre az ablak bezárásához, és nézd meg a legjobb helyi szállásokat!
error:
Scroll to Top