A pargai kisvonat

A pargai kisvonat

A városközpontból rendszeresen indul a település utcáit bejáró, és a környék néhány érdekességét meglátogató kisvonat. A pargai kisvonat (Parga Train) egy kis fakultatív programnak is beillik a nyaraláson, melynek során jobban megismerhetjük a környéket.

A városnéző kisvonat kifejezetten népszerű a Pargán nyaralók körében, és gyakran üzemel teli kocsikkal. A jellegzetes kisvonat naponta több alkalommal is elindul a városközpontból, és érdemes tudni azt az információt, hogy nem csak egy útvonalat jár be, hanem többféle programot is kínál. A 40 perces alap pargai városnéző vonatozás mellett van két órán át tartó, hosszabb program is, mely idő alatt a menetrend szerinti megállóhelyeken némi szabadidő is jut a rajta utazóknak. Ilyenkor mindenki kedvére kifényképezheti magát, megmozgathatja végtagjait, vagy sétálhat egy nagyot.

A pargai városnéző kisvonat (dottó)

A pargai városnéző vonat egyik legnépszerűbb útvonala a Pargától néhány kilométerre északra fekvő Ali Pasa várába (Ali Pasha Castle) visz, ahonnan az egyik legszebb panoráma nyílik a város környékére. Előtte vagy utána a vonat egy kis időre megállhat Anthousa faluban is, ahol szintén néhány perces sétára és egy kis nézelődésre is lehetőség nyílik. Egy másik nagyobb kisvonatos program a vízimalmot látogatja meg Anthousa mellett, sok nyaraló kedveli ezt az útvonalat is.

Apró érdekesség, hogy a pargai városnéző kisvonat nem csak napközben, hanem akár este 20:30-kor is elindul, amikor az éjszaka fényeiben ragyogó várost veheti szemügyre az utazó.

Gyakori kérdés, hogy a várba felmegy-e a pargai kisvonat? A válasz nem, a várhoz felfelé vezető szűk út nem alkalmas a vonat közlekedésére.

A pargai vonat (Parga train)

Pargai városnéző kisvonat információk

A városnéző Dotto kisvonat műszaki részéről is szót ejtve apró érdekesség, hogy ez egy két vontatott kocsiból álló, kb. 20 fő szállítására alkalmas gépezet. A 4300 cm3 teljesítményű motorral ellátott vonat bár mehetne gyorsabban is, 25 km/h-s sebességnél feljebb nem tornázzák a sebességmérőt – így adva a járművön utazva is kényelmes lehetőséget a nézelődésre.

Pargai városnéző kisvonat megálló

A vonatra a jegyeket a fő megállóhelyen lehet megvásárolni: programtól függően kb. 9-10 Euro / fő, gyerekeknek kedvezményes. A pargai kisvonat állomása a Krioneri beach mögött található, mely Parga kikötőjétől alig pár perces séta.

Görögország Parga szállások
Epirusz Görögország szállás
Scroll to Top