Panagia templomsziget

Panagia templomsziget Parga

A Parga legszebb látnivalói közé tartozó Panagia, avagy a jellegzetes templomsziget a város házaival szemben emelkedik ki a tengerből, és a település ikonikus helye. Parga templomszigetén szinte mindenhol fenyők zöldellnek és ókori romok emelkednek a kis templomok társaságában. A templomsziget Pargához is meglehetősen közel van, így akár úszva, akár vízibiciklivel könnyen át lehet rá menni.

Panagia sziget Parga

Hol található Parga ékköve, a Panagia templomsziget?

Szinte mindenki, aki találkozott már fotókkal Parga városáról, találkozott már Panagia sziget sziluettjével. Parga városképének egyik jellegzetesebb látványát a házakkal szemközt emelkedő kis sziget, és a rá épített bájos templomok nyújtják, mely éppen a központi strand, a Krioneri beach előtt fekszik.

Panagia sziget Parga megközelítés

A helyileg Parga délebbi oldala előtt fekvő Panagia sziget egy kb. 250 méter hosszú, sziklás földdarab, melynek szélessége 10 és 50 méter között váltakozik. Két szélén sziklás dombok magasodnak, rajtuk kis fenyőerdő zöldell télen-nyáron.

Panagia sziget Parga kilátás

Parga templomszigetének legfőbb temploma és épülete a Szűz Máriáról elnevezett templom (Chapel of the Assumption of the Virgin, Ιερό Παρεκκλήσιο Κοιμήσεως Θεοτόκου), mely mellett takaros harangtorony is emelkedik. A templomnak egy kis udvara és apró mólója is van, ahol kikötnek a csónakok.

Panagia Parga

Parga templomszigetének varázsa

A templomsziget előkertjében romantikus esküvőket is tartanak, de ezen kívül keresztelőket is gyakran rendeznek, melyre a kikötőből hajóznak át. Bár Panagia igen közel fekszik Parga városához, a legjobb rálátás a kis szigetre a kikötőből, illetve a várból a magasból nyílik. Panagiára Parga kikötőjéből nyaralószezonban időnként kis csónakokkal is át lehet eljutni, amelyek a látogatókat néhány Euróért akár még este is átviszik a szigetre.

Panagia templomsziget, Parga látnivalói

A Panagia templomszigetén található egy aprócska, kavicsos-köves kis tengeröböl, melyre a strandolók gyakran úsznak át Parga Krioneri beach (Paralia Krioneri) nevű strandjáról. Ezt a helyet azonban nem csak úszva lehet elérni, mivel az Amopouli nevű aprócska part vízibiciklivel is megközelíthető, melyet szintén a Krioneri beachen tudunk bérelni.

Panagia templomsziget Parga látnivalói, mit érdemes megnézni

Panagia templomsziget információk

  • Megközelítés: úszva a Krioneri beachről, vízibiciklivel, csónakkal Parga kikötőjéből
  • Parga – Panagia távolság: kb. 100 méter
Parga Görögország szállás
Apartmanok és szállodák Görögország nyugati részén az Epirusz régióban, ahol Parga is található!
error:
Scroll to Top