Sarakiniko beach

Sarakiniko beach

A Pargától közúton tíz, légvonalban mindössze öt kilométerre fekvő Sarakiniko beach az egyik legszebb tengerpart a város közelében. A viszonylag kis méretű strandnak sok rajongója és még több látogatója van a nyári hónapokban, ugyanis többféle módon megközelíthető, autóval és hajóval is lehetőségünk van ide jönni.

A görög térképeken Paralia Sarakiniko, avagy Παραλία Σαρακήνικο nevű part meglátogatása a nyaralói vélemények szerint is az egyik legjobb strandolós program, mely Pargából kivitelezhető.

Megközelítés és képes leírás

A látványos Parga környéki tengerpart, a Sarakiniko beach elérésére két lehetőségünk nyílik. Az egyik a város kikötőjéből induló kirándulóhajók egyikével érkezni, melyek vízitaxiként is működnek, és egy-két óránként járnak a strand és Parga között. A másik megközelítési lehetőség autóval vagy motorral történik, melynek keretében Anthousa falun keresztül érünk le a Sarakiniko strandra, egy kifejezetten kanyargós és hosszúnak tűnő mellékúton, mely ugyan nem sokkal a strand előtt elágazik, de mindkét útvonal a tengerparthoz visz le.

Sarakiniko beach hajóval Pargából

A strand déli részére vezető út végén ugyan van egy kis parkoló, de ez hamar betelik, és ilyenkor nyaranta sokan egyszerűen már csak az út szélére tudnak leállni. Ha leparkoltunk és lesétálunk a partra, hamar látni fogjuk, hogy Sarakiniko beach nem csupán természetileg szép, de teljeskörűen is kiépített fürdőhely, a család minden tagja számára.

Sarakiniko strand

A Sarakiniko beach Parga környékének egyik legjobb strandja

A Sarakiniko beach egy viszonylag kis méretű, elzárt öböl, ám nyaranta igen nagy népszerűségnek örvend, és Parga környékének egyik leggyakrabban látogatott strandja. A tengerpart aprókavicsos és finom szemcsés homokkal egyaránt bír, mely ha nincs hullámzás, kifejezetten gyerekbarát.

Sarakiniko beach Parga

A strand szinte mindig zöldellő fákkal és bokrokkal körülvett környezete sok nyaralót elvarázsol: a Sarakiniko beach két oldalán lankás domboldalak emelkednek, a rajtuk élő mediterrán fenyők még a legnagyobb forróságban is zöldbe borítják őket. A strand déli oldalának sziklái között lelni rá a híres cápauszony sziklára, ami szemből felettébb emlékeztet a tengeri hal hátúszójára.

Sarakiniko

A tengerpart teljesen kiszolgálja a Pargán és a közelben nyaralók igényeit teljes kiépítésével, ráadásul a Sarakiniko beach területe májustól szeptemberig tartó időszakban végig napernyőkkel és napágyakkal borított. A fürdőzők mögött néhány bár és taverna húzódik meg, melyek közül a legjobb a fenti magaslatra épített Taverna Agali sokak véleménye szerint, de itt működik még a Resalto Tavern is.

Sarakiniko beach Pargából

A Sarakiniko beach szélcsendes, hullámoktól mentes időben kristálytiszta vizéről is nevezetes, ilyenkor könnyűbúvárkodásra is kiválóan alkalmas. A vízben a sziklák között és az aljnövényzetben kisebb-nagyobb halak úszkálnak, ezüstösen csillogva a felszín alatt. Bár a partot két oldalról természetes hullámtörők veszik körül, a tenger áramlataitól függően azért néha nagyobb hullámzás is előfordulhat.

Parga Sarakiniko beach

Érdemes róla tudni, hogy népszerűsége miatt ez a Parga közelében fekvő látványos strand bizonyos időszakonként meglehetősen zsúfolt is lehet, főként augusztusban érdemes a legjobb helyekért idejében érkezni.

Sarakiniko strand

Sarakiniko beach információk

  • Nevei a térképeken: Paralia Sarakiniko, Παραλία Σαρακήνικο
  • Koordináták: 39.286701, 20.340388
  • Megközelíthetőség: hajóval / vízitaxival Pargából, autóval, motorral Anthousán át, gyalogtúrával
  • Kiépítettség: parkoló, bár, tusoló, öltözőfülke, étterem, bár
Parga Sarakiniko

Szállások

A tengerpart mögötti dombon csak egy-két apartman működik, melyek a hely miatt általában magasabb áron kínálják szálláshelyeiket. A környék szállásaihoz kattintsunk az alábbi képre.

Szállások
Apartmanok és szállodák Görögország nyugati részén az Epirusz régióban, ahol Parga is található!
error:
Scroll to Top