Búvárkodás

Búvárkodás, sznorkelezés Pargán

Mivel a tiszta tengervíz rendszerint jellemző a környékbeli vizekre, így a búvárkodás, sznorkelezés Pargán és környékén kifejezetten jó elfoglaltság. A Jón-tengerben a part közelében is kisebb-nagyobb halak és más tengeri élőlények élik világukat, melyeket ha búvárszemüveget húzunk, mi magunk is megtekinthetünk.

A Parga körüli, a nyaranta többségében nyugodt felszínű tengerben első osztályú szórakozás a víz alatti világ mindennapi életének megpillantása. A változatos sziklaformációk, a tengeri növények, és a köztük mindennapjaikat élő kisebb-nagyobb állatok figyelése minden korosztály számára kellemes kikapcsolódást nyújt.

Búvárkodás Parga környékén

Hol érdemes búvárkodni Pargán?

Sokszor már egy jó minőségű búvárszemüveg és egy búvárpipa is elég, hogy felszín alatti élményekkel feltöltődve érkezzen haza a Pargán nyaraló. Az ismertebb strandok környékén, a Krioneri beach, a Valtos beach és a Piso Krionero beach vizeiben elsősorban a könnyűbúvárkodás, a sznorkelezés dívik. Ugyan főleg a fiatalabb korosztály hódol szenvedélyének, de a búvárkodás nem korfüggő, bárki élvezetét lelheti benne.

Ezeken a helyeken, főként a homokosabb aljzatú, nagyobb népsűrűségű partokon nincs mindig jelen népes víz alatti világ, mégis sokak számára igazi feltöltődést jelent a víz alá pillantani. Pargán általában búvárkodásra a legjobb a Piso Krioneri beach a sziklás – kavicsos aljzat miatt, de ez nagyban függ az aktuális áramlásoktól is.

Parga sznorkelezés, legjobb helyek búvárkodásra

A sziklás, köves partszakaszokon a felszín alatti élővilág megsokasodik: a növények között kisebb-nagyobb halak úszkálnak, de rajtuk kívül tintahalakat, polipokat, angolnákat is felfedezhet a figyelmes búvár. A víz alatt, illetve a sziklákba vágva több helyen tengeri barlangok is bejárhatóak, azonban ez kevésbé a szabadtüdős merülők, mint inkább a palackkal búvárkodók hobbija. Pargán PADI búvárklub is működik (Parga Diving Center), melyet felkeresve palack és komolyabb felszerelés bérlésére is lehetőség adódik – természetesen a vizsgával is rendelkező búvárok számára. Utóbbiak akár a nyílt vízen is búvárkodhatnak, ahol tengeri barlangokat, hajóroncsokat, zátonyokat figyelhetnek meg, még élénkebb víz alatti élettel körülvéve.

Parga búvárkodásra, sznorkelezésre legjobb strandjai

A legjobb búvárvizek Parga környékén általában a sziklás partszakaszokon találhatóak: a város előtt elterülő szigetek sziklás környéke, az Agios Sostis beach környéke, a Sarakiniko beach két oldalának sziklái, a Lichnos beach két oldala, a várostól távolabb pedig az Agios Giannakis beach, az Agia Paraskevi beach, a Mikri Ammos beach, az Alonaki beach.

Parga búvárkodás információk

Ismertebb tengeri élőlények régió vizeiben: lepényhal, papagájhal, tengeri keszegek és sügérek, trombitahal, csikóhal, angola, skorpióhal, közönséges polip, tintahalak, tengeri csigák, álcserepes teknős, stb.

Ne feledd, ha Pargán vagy környékén nyaralsz, ne hagyd otthon a búvárszemüveged!

Görögország Parga szállások
Epirusz Görögország szállás
A klassz útikalauz Pargához
  • Parga részeinek, utcáinak részletekbe menő bemutatása
  • A környék látnivalóinak leírása
  • Kistemplomok, rejtett gyöngyszemek
  • Tudnivalók a helyi parkolásról részletesen
  • Információk a strandokról, a strandok eléréséről, megközelítéséről, az ottani parkolásról
Minden ami fontos vagy érdekes Pargán és környékén 2024-ben.
Scroll to Top