Sarakiniko

A Pargától alig 20 kilométerre fekvő strand az egyik legjobb fürdőhely a város közelében.

A látványos tengerpart elérésére két lehetőséged nyílik: vagy a Parga kikötőjéből induló kirándulóhajók egyikével jössz, vagy a várost északi irányban elhagyó főútról kanyarogsz le idáig. Sarakiniko nem csupán természetileg szép, de teljeskörűen kiépített fürdőhely, a család minden tagjának. 

Sarakiniko beach, Parga

Napágyak és napernyők sora Sarakiniko strandján

A strand egy viszonylag kis méretű, elzárt öböl, ám nyaranta igen népszerű: Sarakiniko finom szemcsés homokja, fákkal és bokrokkal körülvett környezete sok nyaralót elvarázsol. A tengerpart két oldalán lankás domboldalak emelkednek, a rajtuk élő mediterrán fenyők még a legnagyobb forróságban is zöldellnek. A strand déli oldalának sziklái között lelhetsz rá a híres cápauszony sziklára, ami szemből felettébb emlékeztet a tengeri hal hátúszójára. 

A tengerpart teljesen kiszolgálja a nyaralók igényeit: a májustól szeptemberig tartó időszakban napernyők sorakoznak, míg a fürdőzők mögött néhány bár és taverna húzódik meg. Sarakiniko déli részén egy kis hűs vizű patakra is figyelmes lehetsz, ami itt ömlik a tengerbe. Télen, a csapadékos hónapokban a patak vize is megduzzad, ám a nyári hónapokban csak lassan csörgedezik.

 

Sarakiniko, Parga

 

Sarakiniko szélcsendes időben kristálytiszta vizéről is nevezetes, ilyenkor könnyűbúvárkodásra is kiválóan alkalmas. A vízben a sziklák között és az aljnövényzetben kisebb-nagyobb halak úszkálnak, ezüstösen csillogva a felszín alatt. Bár a partot két oldalról természetes hullámtörők veszik körül, a tenger áramlataitól függően néha nagyobb hullámzás is előfordulhat. 

Népszerűsége miatt ez a Parga környéki strand bizonyos időszakonként zsúfolt is lehet, főként augusztusban érdemes a legjobb helyekért idejében érkezni.

 

Sarakiniko

Fürdőzők élvezik a tengert

 

Sarakiniko strand, Parga

A Sarakiniko öböl, szemben jellegzetes domboldal - jobbra a cápauszony szikla

 

 

Sarakiniko

A strand fentről tárul eléd legszebben

 

Sarakiniko

Aeroview

  

Megközelíthetőség: hajóval Pargából, autóval, motorral
Kiépítettség: parkoló, bár, tusoló, öltözőfülke
Belépés: díjtalan
Koordináták: a Parga digitális útikönyvben megtalálod, katt