Krioneri beach (Kryoneri)

Parga város fő strandja, közvetlenül a település szívében találhatod meg. A Krioneri nem csupán Parga legismertebb partszakasza, de a régió egyik legnépesebb strandja is: nyaranta több ezer fürdőző fordul meg itt, akik élvezik a lassan mélyülő, kellemes hőmérsékletű Jón-tengert, a szikrázó napsütést, és a szemközti szigetek látványát.

 

Krioneri strand, Parga

 

Városi strandhoz méltón teljesen kiépített, a part több méteres sávját május közepétől egészen kora őszig napágyak és napernyők sokasága borítja. Mivel a víz aránylag lassan mélyül, akár a kevésbé gyakorlott úszók is jól érezhetik itt magukat. A napozók mögött a part mentén út szeli át a várost, mögötte számos tavernát és bárt találhatsz. Az itteni pargai vendéglátó egységek többségében még délután sincs szieszta, egészen késő estig várják a nyaralókat.

 

Krioneri

A strand közvetlenül Parga tengerparti utcái előtt terül el

 

Krioneri fövenye világos színű aprókaviccsal borított, mely a tenger vizében szintén folytatódik, kisebb-nagyobb kövekkel elszórtan. Ha jól úszol és kicsit merészebb vagy, akár át is tudsz úszni a közeli kis szigetre, melyet szinte pontosan szemben találsz.

 

Krioneri beach

A Krionerit nyaranta napernyők hosszú sora díszíti

 

Mivel ez a pargai strand a település központjában terül el, parkolni a környező utcákban, vagy a Pargán keresztül vivő főút mellett lehetséges. Ez a nyári hónapok alatt nem mindig egyszerű, mivel abban az időszakban a város szűk utcái hamar megtelnek. 

 

Parga, Krioneri

A pargai tengerpart júliusban és agusztusban a legnépszerűbb

 

Kryoneri

 

 

Krioneri Parga

Aeroview
  


Megközelíthetőség: autóval, motorral
Kiépítettség: napernyők, napágyak, bárok, tavernák, tusoló, öltözőfülke
Belépés: díjtalan
Koordináták: 39.283445, 20.404400