Syvota (Sivota)

Az egykori bájos halászfaluból mára a nyaralók egyik kedvenc települése lett Parga környékén, köszönhetően remek fekvésének és hangulatos kikötőjének. 

A Pargától 30 kilométerre fekvő falucska az elmúlt két évtizedben vált egyre népszerűbbé, amikor a nyaralók felfedezték a szép természeti környezetben fekvő, szigetekkel körülvett városkát. Azóta a zöldellő, dimbes-dombos természeti környezete ezrével vonzza nyáron a turistákat, Korfuról még hajókirándulásokat is indítanak Syvotába. Az aprócska szigetetekkel és félszigetekkel körbevett, domboldalakra épült házai miatt Pargához némileg hasonló karakterű település takaros tengerparti sétánnyal, mögötte sok kávézóval és tavernával várja az itt nyaralókat. Tágas kikötőjében a hagyományos görög halászcsónakoktól az exkluzív yachtokig minden féle úszó jármű megtalálható.  

Syvota

 A városba vezető út mellett tavernák, pékségek, szupermarketek sorakoznak

 

Syvota, Parga

Syvota egyik fő látványossága a hangulatos kikötő és környéke

 

Syvota állandó lélekszáma 900 fő, többségük az idegenforgalmat választotta, mint megélhetési forrást. Az utcákban a lakóházak mellett számos apartman épült fel, melyek júniustól szeptember első feléig meglehetősen jó kihasználtsággal működnek. A város központján kívül több parkolóban is lehetőség nyílik letenni az autót, melyek zömében a parkolás ingyenes.

 

Syvota Parga

Kikötői sétány Syvotában 

 

Sivota

Bárok és tavernák sora

 

Syvota

A kikötő előtti öbölben csónakok ringatóznak a tengeren 

 

Syvota

 

Syvota koordináták: 39.407634, 20.243305