Túrázás

 

Parga és környéke útikalauz (letölthető digitális útikönyv) 200+ oldalon, képekkel és extra leírásokkal már elérhető! Kattints ide érte

Túrázás Parga környékén

A túrázás, természetjárás az egyik legjobb elfoglaltság Görögország csodás tájakkal megáldott nyugati oldalán és Parga régiójában.

Parga környékén rengeteg, ismertebb és kevésbé ismert túraútvonalat találhatsz. Az ösvények között vannak nemzetközi jelzésekkel jelöltek is, így a tapasztaltabb túrázók is örömüket lelhetik Parga lehetőségeiben. 

A várostól északra és délre egyaránt visznek ezen kívül is ösvények, melyek egy vagy több kiadós séta alkalmával járhatóak be. Parga környékén és az Epirusz térségében a túrázáshoz a legjobb időszak a tavaszi március, április, május hónapok, illetve a szeptember és október. A nyári szezonban a hűvösebb reggelek kivételével a forróság rendkívül megnehezítheti a hosszabb távú gyaloglást, mely gyakran dombos vidéket szel át. Az útvonalak zöme ugyan erdős területeken halad át, közülük nem egy egészen megközelíti a tengerpartot is, ám nincs mindig mindenhol természetes árnyék, így nyáron valamilyen fejfedő feltétlenül szükséges!

A természetjárók ezen a vidéken elsősorban csodálatosan zöld környezetet, és a tiszta, sós tengeri levegőt méltányolják. Nem is kell más, csak egy jó szandál vagy túracipő, friss víz a hátizsákba és némi élelem: ha ezek megvannak, minden adott egy igazán kellemes túrához!

Túrázás Pargán, túraútvonalak

 

A két legjobb túraútvonal Parga környékén

Parga környékének két legjobbnak számító túraútvonalát másért érdemes végigjárni: az egyiket egy-két érdekes strand miatt, a másikat a parádés kilátásból adódóan. 

A túrák pontos leírását a Parga és környéke útikalauzban (Parga digitális útikönyvben) találod, mely koordinákkal is bemutatja ezt a két remek utat. Ne maradj le róla, rendeld meg és olvasd el a 250+ oldalas digitális útikalauzt most: katt ide!

  

 

X

Right Click

No right click