Pargára busszal

 

Parga és környéke útikalauz (letölthető digitális útikönyv) 200+ oldalon, képekkel és extra leírásokkal már elérhető! Kattints ide érte

Parga busszal 2022 - Utazás busszal

A magyar utazási irodák rendszerint májustól szeptember végéig heti rendszerességgel indítják járataikat Pargára.

Parga a legnépszerűbb görög buszos nyaralások közé tartozik már évek óta. Ugyan nem Magyarországhoz a legközelebb fekvő, legrövidebb úticél a Görögországba tartó buszos nyaralások között, de egyedisége, szép fekvése és hangulata miatt rengeteg utazó választja a várost évről évre. A Pargára busszal érkezők ezt a közlekedési formát viszonylag kedvező ára és a szervezettsége miatt választják, hiszen nem szükséges hozzá saját autó, az utazási irodák csomagajánlatai egyben tartalmazzák a buszos utazást és a szállást is. 

A pargai buszos nyaralások időtartama irodától függően általában hét Pargán töltött éjszaka, ám ebben nincs benne az utazás ideje, ami plusz egy-egy nap. A magyar utazási irodák által indított buszok Pargán hetente váltják egymást, a nyaralni érkezők és a hazafelé indulók ilyenkor cserélnek.

A buszok a magyar határt általában Röszkénél lépik át, majd Szerbián és Észak-Macedónián keresztül vezet az útjuk. Görögországba Evzonin keresztül érkeznek, majd Thesszaloniki után nem sokkal az A2-es autópályán indulnak az ország nyugati felére. 

A pargai buszos utazás ideje a határátlépések gyorsaságától függően általában 22-30 óra. A buszok 3-4 óránkénti megállnak többnyire benzinkutak vagy éttermek parkolóiban, ilyenkor az utasoknak lehetőségük nyílik a mellékhelyiségek használatára, illetve hogy egy kis mozgással, sétával felfrissítsék magukat. 

Parga busszal

A Pargára és Görögországba induló buszok hasonló pihenőhelyeken rendszeresen megállnak

 

 

 

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
X

Right Click

No right click