Városnéző kisvonat Pargán

 

Parga és környéke útikalauz (letölthető digitális útikönyv) 200+ oldalon, képekkel és extra leírásokkal már elérhető! Kattints ide érte

Városnéző kisvonat Pargán

A görög nyaralóvároska központjából rendszeresen indul a várost körbejáró, és a környék néhány érdekességét meglátogató kisvonat.

A városnéző kisvonat népszerű a Pargán nyaralók körében, és nyaranta gyakran üzemel teli kocsikkal. A jellegzetes kisvonat naponta több alkalommal is elindul a városközpontból, és érdemes tudni, hogy több útvonalon is jár. A 30 perces alap városnéző vonatozás mellett vannak két óráig tartó hosszabb program is, mely idő alatt a menetrend szerinti megállóhelyeken némi szabadidő is jut a rajta utazóknak. Ilyenkor mindenki kedvére kifényképezheti magát, megmozgathatja végtagjait, vagy sétálhat egy nagyot. 

A pargai városnéző kisvonat (dottó)

A kisvonat egyik legnépszerűbb útvonala a Pargától néhány kilométerre északra fekvő Ali Pasa várába visz, ahonnan az egyik legszebb panoráma nyílik a város környékére. Előtte vagy utána a vonat egy kis időre megállhat Anthousában is, ahol szintén néhány perces sétára és egy kis nézelődésre is lehetőség nyílik. A másik nagyobb program egy vízimalmot és a vízesést látogatja meg Anthousa mellett, sok nyaraló kedveli ezt az útvonalat is.

Apró érdekesség, hogy a pargai városnéző kisvonat nem csak napközben, hanem akár este 21:00-kor is elindul, amikor az éjszaka fényeiben ragyogó várost veheti szemügyre az utazó.


Információk a pargai városnéző kisvonatról

A városnéző Dotto kisvonat műszaki részéről is szót ejtve apró érdekesség, hogy ez egy mindössze két vontatott kocsiból álló, kb. 20 fő szállítására alkalmas gépezet. A 4300 cm3 teljesítményű motorral ellátott vonat bár mehetne gyorsabban is, 25 km/h-s sebességnél feljebb nem tornázzák a sebességmérőt - így adva a járművön utazva is kényelmes lehetőséget a nézelődésre.

 

Pargai kisvonat

Parga kisvonatának megállója

 

A vonatra a jegyeket a fő megállóhelyen lehet megvásárolni: programtól függen kb. 8-10 Euro / fő, gyerekeknek kedvezményes. A pargai kisvonat állomása a Krioneri strand mögött található.

 

Ha egyénileg utazol Pargára vagy környékére, nézz szét a város ajánlott szállásai, vagy a régió legjobb szállásai között.

Az utasbiztosítások összehasonlítását itt találod, hogy biztosan a legjobb ajánlatot válaszd, és nyaralásod előtt kedvezményesen online megköthesd.

 

 

X

Right Click

No right click