Jón-tengeri szigettúra

 

Parga és környéke útikalauz (letölthető digitális útikönyv) 200+ oldalon, képekkel és extra leírásokkal már elérhető! Kattints ide érte

Jón-tengeri szigettúra

Pargáról fakultatív kirándulással több Jón-sziget is elérhető egyszerre: ismerd meg Lefkada, Kefalónia, Meganisi, Ithaka és Skorpios szigeteket!

Pargáról érdekes lehetőség az az utazási irodák által szervezett fakultatív program, amellyel egyszerre több, Görögország nyugati felén elterülő szigetet is megtekinthetsz. Bár egy teljes nyaralást sajnos ez az egy napos program ugyan nem pótol sem a mesés tengerpartokkal rendelkező Lefkadán, sem a hangulatos Kefalónián,  de így a szárazföldi Pargáról is nyerhetsz egy kis bepillantást a legszebbnek tartott Jón-szigetek életébe.

A kora reggeli indulást követően a Jón-tengeri szigettúra fakultatív program résztvevői elsőként a Pargától kb. 80 kilométerre fekvő, kompozás nélkül megközelíthető Lefkadára érkeznek meg. A szigetre Preveza város mellett egy tenger alatti alagút - figyelem, nem üvegfalú! - , majd egy felvonható pontonhíd jelenti a bejutást. A keleti partvonal főútját követve a busz érinti a fővárost, Lefkadavárost, és az útvonal végén Lefkada egyik legnépszerűbb nyaralóvárosa, Nidri következik.

Nidri, Lefkada fakultatív program

Nidri, Lefkada

 

A festői elhelyezkedésű, szigetekkel körülvett lefkadai nyaralóváros kikötőjéből az utasok a sziget egyik híres, nyugati oldalon fekvő partszakaszát látogatják meg. A Porto Katsiki vagy Egremni strandokon sokszor ki is köt a kirándulókat szállító hajó, és ilyenkor néha egy kis fürdésre is lehetőség adódik.

Jón-tengeri hajókirándulás fakultatív program

A kb. fél órás strandnéző program után a hajó egy másik sziget, Kefalónia felé veszi az irányt. A kapitány a Lefkadához temészetileg elég sok mindenben hasonlító Kefalónia egyik legszebb településébe, az északon fekvő Fiskardóba navigál. Az egykori kis halászfalu mára a szigeten nyaralói körében kedvelt látványossággá vált, köszönhetően szép fekvésének és hangulatos kikötőjének.

Jón szigetek fakultatív program, Kefalonia hajókirándulás

Fiskardo, Kefalonia

 

A fél-egy órás szabadprogram után a hajó indul tovább Ithakára, ami a Jón-tenger egyik legbájosabb szigete. Az Odüsszeusz szülőhelyeként is legendássá vált Ithakán ismét egy kis szabad program következik, amikor sétára, étkezésre is van egy kis idő.

Ithakáról a következő állomás Meganisi szigete, amelynek egyik híres tengeri barlangja mellett egy híres görög tengeralattjáró, a Papanikolis bújt meg a II. világháború éveiben. A barlang előtt a hajó néhány percre megáll a tengeren, lehetőséget adva ezzel a fotózásra, és barlang közeli megtekintésére. 

Meganisi után a magánkézben lévő sziget, Skorpios következik, amely hosszú évtizedekig az Onasszisz család birtokában volt, most pedig orosz milliárdosok kezébe került. Skorpioson nem köt ki a hajó, a tengerről lehet betekintést nyerni a mostani tulajdonosok magánbirtokára.

 

 

 

X

Right Click

No right click