A legjobb búvárvizek Pargán

 

Parga és környéke útikalauz (letölthető digitális útikönyv) 200+ oldalon, képekkel és extra leírásokkal már elérhető! Kattints ide érte

Búvárkodás Pargán

A kristálytiszta víz egyöntetűen jellemző a Parga környéki vizekre. A Jón-tengerben kisebb-nagyobb halak és más tengeri élőlények élik világukat, melyeket ha búvárszemüveget húzol, Te magad is megtekinthetsz!

A Parga körüli nyugodt tengerben első osztályú szórakozás a víz alatti világ mindennapi életének megpillantása. A változatos sziklaformációk, a tengeri növények, és a köztük mindennapjaikat élő kisebb-nagyobb állatok figyelése minden korosztály számára kellemes kikapcsolódást nyújt. Sokszor már egy jó minőségű búvárszemüveg és egy pipa is elég, hogy felszín alatti élményekkel feltöltődve érkezzen haza a Pargán nyaraló.

Az ismertebb strandok környékén elsősorban a könnyűbúvárkodás, a sznorkelezés dívik, itt főleg a fiatalabb korosztály hódol szenvedélyének. Ezeken a helyeken, főként a homokos aljzatú, nagyobb népsűrűségű partokon nincs mindig jelen népes víz alatti világ, mégis sokak számára igazi feltöltődést jelent a víz alá pillantani.  

Búvárkodás Pargán, a legjobb búvárvizek

A sziklás, köves partszakaszokon a felszín alatti élővilág megsokasodik: a növények között kisebb-nagyobb halak úszkálnak, de rajtuk kívül tintahalakat, polipokat, angolnákat is felfedezhet a figyelmes búvár. A víz alatt, illetve a sziklákba vágva több helyen tengeri barlangok is bejárhatóak, azonban ez kevésbé a szabadtüdős merülők, mint inkább a palackkal búvárkodók hobbija. Pargán több PADI búvárklub is működik, melyeket felkeresve palack és komolyabb felszerelés bérlésére is lehetőség adódik - természetesen a vizsgával is rendelkező búvárok számára. Utóbbiak akár a nyílt vízen is búvárkodhatnak, ahol tengeri barlangokat, hajóroncsokat, zátonyokat figyelhetnek meg, még élénkebb víz alatti élettel körülvéve.  

Búvárkodás Parga környékén, Görögország búvárvizei

A búvárkodás Parga környékén is jó móka

 

A legjobb búvárvizek Parga környékén a sziklás partszakaszok: a város előtt elterülő szigetek sziklás környéke, Agios Sostis környéke, Sarakiniko két oldalának sziklái, a Lichnos beach két oldala, Agia Paraskevi beach, Mikri Ammos, Alonaki beach

Ismertebb tengeri élőlények régió vizeiben: lepényhal, papagájhal, tengeri keszegek és sügérek, trombitahal, csikóhal, angola, skorpióhal, közönséges polip, tintahalak, tengeri csigák, álcserepes teknős, stb.

Ne feledd, ha Pargán vagy környékén nyaralsz, ne hagyd otthon a búvárszemüveged!

 

Ha pargai nyaralást tervezel, nézd meg a város ajánlott szállásait, vagy a régió legjobb szállásait és foglald le online.

Az utasbiztosítások összehasonlítását itt találod.

 

 

X

Right Click

No right click