Sarakiniko

 

Parga és környéke útikalauz (letölthető digitális útikönyv) 200+ oldalon, képekkel és extra leírásokkal már elérhető! Kattints ide érte

Sarakiniko beach

A Pargától közúton tíz, légvonalban mindössze öt kilométerre fekvő Sarakiniko strand az egyik legszebb tengerpart a város közelében.

A látványos Parga környéki tengerpart elérésére két lehetőséged nyílik: vagy a Parga kikötőjéből induló kirándulóhajók egyikével jössz, vagy a várost északi irányban elhagyó főútról kanyarogsz le idáig. Sarakiniko nem csupán természetileg szép, de teljeskörűen is kiépített fürdőhely, a család minden tagja számára.

Sarakiniko beach, Parga

Napágyak és napernyők sora Sarakiniko strandján

 

Sarakiniko beach egy viszonylag kis méretű, elzárt öböl, ám nyaranta igen nagy népszerűségnek örvend, és Parga közelének egyik leggyakrabban látogatott strandja. A tengerpart finom szemcsés homokja, Sarakiniko szinte mindig zöldellő fákkal és bokrokkal körülvett környezete sok nyaralót elvarázsol. A tengerpart két oldalán lankás domboldalak emelkednek, a rajtuk élő mediterrán fenyők még a legnagyobb forróságban is zöldbe borítják őket. A strand déli oldalának sziklái között lelni rá a híres cápauszony sziklára, ami szemből felettébb emlékeztet a tengeri hal hátúszójára.

A tengerpart teljesen kiszolgálja a Pargán és a közelben nyaralók igényeit: a májustól szeptemberig tartó időszakban napernyők sorakoznak, a fürdőzők mögött néhány bár és taverna húzódik meg. Sarakiniko déli részén egy kis hűs vizű patakra is figyelmes lehetsz, ami éppen itt ömlik a tengerbe. Télen, a csapadékos hónapokban a patak vize is megduzzad, ám a nyári hónapokban csak lassan csörgedezik.

Sarakiniko beach, Parga legszebb strandjai

Sarakiniko szélcsendes időben kristálytiszta vizéről is nevezetes, ilyenkor könnyűbúvárkodásra is kiválóan alkalmas. A vízben a sziklák között és az aljnövényzetben kisebb-nagyobb halak úszkálnak, ezüstösen csillogva a felszín alatt. Bár a partot két oldalról természetes hullámtörők veszik körül, a tenger áramlataitól függően néha nagyobb hullámzás is előfordulhat. 

Népszerűsége miatt ez a Parga mellett fekvő látványos strand bizonyos időszakonként meglehetősen zsúfolt is lehet, főként augusztusban érdemes a legjobb helyekért idejében érkezni.

Sarakiniko beach

Fürdőzők élvezik a tengert az öbölben

Sarakiniko strand, Parga

A Sarakiniko öböl, szemben jellegzetes domboldal - jobbra a cápauszony szikla

Sarakiniko beach, Parga mellett

A strand fentről tárul eléd legszebben

 

Megközelíthetőség: hajóval Pargából, autóval, motorral, gyalogtúrával
Kiépítettség: parkoló, bár, tusoló, öltözőfülke 

 

 

 

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
X

Right Click

No right click