Lichnos

 

Parga és környéke útikalauz (letölthető digitális útikönyv) 200+ oldalon, képekkel és extra leírásokkal már elérhető! Kattints ide érte

Lichnos beach

Parga környékének egyik legnagyobb méretű strandját, a Lichnost magas dombok veszik körül, széles fövenyén egyszerre több száz nyaraló is kényelmesen elfér.

 

Lichnos beach, Parga legjobb strandjai

A tágas öböl partján sok nyaraló élvezi a napot és a tengert

A Lichnos beach Pargától alig négy kilométerre, déli irányban fekszik, a főútról ágazik le ide a kanyargós aszfalt - nyári szezonban kis hajók is hozzák a nyaralókat a város kikötőjéből. Az egyik legjobbnak tartott Parga melletti strand teljesen kiépített partszakasz, bérelhető napernyőkkel és napágyakkal gazdagon ellátva. A nyári forróságban a fürdőzők mögötti bárokban és tavernákban különféle frissítőket és ételeket vásárolhatsz, így különösebben messze sem kell menned a tengerpartról.

A Lichnos mögött több sokak által kedvelt apartmant és szállodát találsz (Theasea apartmanSpiros StudiosDolphin ApartmentsBella Vista studiók, Mare Blu apartmanok, katt a szállás nevére a további információért róluk) ahol Pargától néhány kilométerre megszállhatsz.

 

Lichnos beach, Parga melletti strand

A Lichnos beach fövenye főként aprókavicsokkal borított, a víz aránylag lassan mélyül. A parton szélessége miatt még nyáron is több olyan szakaszt - főként a széleken - találni, amik nem annyira zsúfoltak, így a magányra vágyók is könnyen megtalálhatják itt a számításukat. A déli oldal kevésbé kiépített, mint a szállások és tavernák közelében fekvő északi, így itt a látogatottság is érezhetően kisebb. Itt, a hatalmas sziklafal közelében még júliusban és augusztusban is szép számmal akad a szabad hely. 

Lichnos északi oldalán, a hűs árnyat adó fák alatt kemping is működik, saját strandszakasszal - a fenyők és olajfák alatt egyszerre akár 150 sátor felállítására is van lehetőség.

Lichnos beach Parga

Lichnos északi oldalán kemping bújik meg...

Lichnos beach

...nem messze tőle pedig néhány szálloda napernyő sora

Lichnos

Lichnos zöldeskék vizéhez...

Lichnos

...ilyen kacskaringós út vezet

 

Lichnos egyik érdekessége, hogy a magas déli sziklafalak rejtik Afrodité barlangját, mely Parga környékének legnagyobb tengeri barlangja, és csak a víz felől megközelíthető.

 

Szállások a Lichnos beachen:

Theasea (4 fős, 2 hálószobás apartmanok)

Spiros Studios (2 - 3 fős apartmanok és studiók)

Dolphin Apartments (2 - 3 fős studiók)

Bella Vista (2 - 4 fős studiók és apartmanok)

Mare Blu (4 - 5 fős studiók, apartmanok)

 

Lichnos beach információk

Megközelíthetőség: hajóval Pargából, autóval, motorral, gyalogtúrával Pargából
Kiépítettség: parkoló, tusoló, öltözőfülke, bárok, tavernák, szálláslehetőség
Koordináták: 39.282546, 20.435969 

 

 

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
X

Right Click

No right click