Agios Sostis

 

Parga és környéke útikalauz (letölthető digitális útikönyv) 200+ oldalon, képekkel és extra leírásokkal már elérhető! Kattints ide érte

Agios Sostis beach

Csendes légkörű, kiépítetlen sziklastrand Parga és Sarakiniko között félúton.

Agios Sostis beach Parga

A tengerpartra kiváló rálátás nyílik a strand mögötti magaslatról

 

A kisebb-nagyobb sziklákkal körülvett Agios Sostis beach eléréséhez elkél némi kalandvágy. A Pargához viszonylag közel eső, kb. 5 kilométerre található strandot meglehetősen rossz, kövekkel és mély nyomvályúkkal borított földúton tudod csak megközelíteni, sokan gyalog (min. másfél - két órás túra) vagy emelt hasmagasságú autóval vágnak neki. A strandot táblák nem mindig jelzik, így a Parga vidékét átszelő földutak között megtalálni sem egyszerű.

Agios Sostisra rábukkanva viszont kellemes, békés légkörű tengerpart vár Rád, mely egyáltalán nincs kiépítve. Még nyáron sem igazán üzemelnek bárok, egyedül az út szélén állhat néhány parkoló autó. Bár kempingezők néha ugyan állítanak fel sátrat a környéken, Agios Sostis lélekszáma ritkán, inkább csak a nyári csúcsszezonban emelkedik ingerküszöb fölé.

Agios Sostis beach, Parga melletti strandok

A vízben elszórtan kisebb-nagyobb sziklák hevernek

 

Az ide érkezőket aprókavicsos és köves föveny várja, a strand két oldalán számos nagyobb méretű kővel és sziklaformációval. A szinte már nyár elejétől rendkívül kellemes hőmérsékletű vízben kisebb-nagyobb halak csapatai is úszkálhatnak, élvezve a környék zavartalanságát.

Agios Sostis beach elérése

 Agios Sostis, Parga

Nehézkes megközelíthetősége miatt sosem zsúfolt

 

A strand lejáratához közel egy rendkívül érdekes, két hatalmas szikla közé épített aprócska barlangtemplom fogad: Agios Sostis, melyről a strand is a nevét kapta.

Agios Sostis templom

Az Agios Sostis templom udvarán

 

Agios Sostistól néhány száz méterre, Pargához közelebb fekszik egy méretében valamivel kisebb, ám hasonlóan vadregényes öböl, Spartila. A természet kedvelői gyakran túráznak erre is: kis ösvények vezetnek helyenként a tengerhez, melyeket azonban nem egyszerű felfedezni, mert gyakran benövik őket a környékbeli növények.

 

Megközelíthetőség: terepjáróval, gyalogtúrával
Kiépítettség: nincs

 

 

 

 

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív