Ag. Giannakis

 

Parga és környéke útikalauz (letölthető digitális útikönyv) 200+ oldalon, képekkel és extra leírásokkal már elérhető! Kattints ide érte

Agios Giannakis beach

Közepesen kiépített, festői látványt nyújtó sziklastrand Pargától néhány kilométerre délre. 

 

Agios Giannakis beach, Parga

A Pargától alig öt kilométerre, meglehetősen közel lévő Agios Giannakis tengerparthoz egy nem túl hosszú, kacskaringós út vezet le, melyet a főúton táblákkal is jeleznek. A szűkre szabott aszfaltcsík végén egy kisebb parkolót is találsz, de a nyári hónapokban az út mellett is állhatnak autók, és zsúfoltabbá válhat a part. Az aránylag kis méretű strandhoz a parkolóból lépcsők vezetnek, a közelben pedig egy kis büfé is üzemel frissítőkkel, szendvicsekkel.

Agios Giannakis beach, Parga legjobb strandjai

Agios Giannakis tengeröble viszonylag sekély és későn mélyül, így emiatt a tenger hamar felmelegszik, és a víz gyakran nyár elejéről is már igen kellemes hőmérsékletű. A partszakaszon időszakosan, főként augusztusban néhány bérelhető napernyőt is felállítanak, azonban a legtöbben saját ernyőjüket szúrják a kavicsok közé. A csendes, nyugodt hangulat még zsúfoltabb főszezoni napokon is jellemzője a tengerpartnak, így családok is előszeretettel látogatják.

Ag Giannakis

Zöldeskék tengervíz, növényekkel teli domboldalak


A háttérben sziklás domboldalak magasodnak, rajtuk Parga környékéhez méltón szinte végig fák zöldellnek. A sziklák a délelőtti órákban ugyan még árnyékolhatják az aprókavicsokkal borított fövenyt, majd délre már szikrázó napsütés éri a Agios Giannakis minden szegletét.

Agios Giannakis beach Parga

Agios Giannakis, az egyik legszebb Parga közeli strand

Agios Giannakis beach

Ag Giannakis déli oldalán magas sziklafalak emelkednek

 

Megközelíthetőség: autóval, motorral
Kiépítettség: parkoló, beach bár, öltözőfülke, időszakosan bérelhető napernyők és napágyak

 

 

 

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
X

Right Click

No right click