Szabadidő

Szabadidő Pargán

Parga és az Epirusz régiójában számos szabadidős tevékenységből válogathatsz, melyekből ízelítőként mutatunk néhányat.

Parga legjobb strandjainak élvezete

Parga strandjai és a környékbeli tengerpartok első osztályú fürdőzési lehetőséget biztosítanak bárki számára! A kisváros közelében tucatnyi kisebb-nagyobb smaragd vizű tengerpart várja a nyaralókat, melyek egy része közvetlen Parga központjában fekszik, másokat autós vagy hajós kirándulások során lehet meglátogatni. 

Strandolás

Parga első számú szabadidős tevékenysége: a STRANDOLÁS!

 

TÚRÁZÁS PARGA KÖRNYÉKÉN

Kora tavasztól késő őszig az egyik legjobb elfoglaltság Parga zöldellő dombjainak bejárása. A települést és a közeli falvakat több túraútvonal is keresztezi, de akár a mítoszok folyójában, az Acheron hűs vizű medrében is hosszan sétálhatsz.

Túrázás

A régió számtalan túraútvonallal szolgál

 

KIRÁNDULÁS KISVONATTAL PARGA KÖRÜL

A város központjából rendszeresen indulnak városnéző és környékbejáró kisvonatok, melyeknek egyik megállója a híres Ali pasa vára! A vonatos programok a Pargán nyaralók egyik kedvencei, hiszen nem vesznek el sok időt a nyaralásból, mégis érdekes helyekre visz el a kisvonat.

Kisvonat Pargán

A városnéző kisvonat Parga központjából indul útjára

 

BÚVÁRKODÁS

A kristálytiszta víz egyöntetően jellemző a Parga környéki vizekre: a felszín alatt halak és tengeri élőlények nyüzsögnek, melyeket ha búvárszemüveget húzol, magad is megtekinthetsz! A köves, sziklás strandok előnyt élveznek búvárkodásnál a homokkal borítottakkal szemben, ám a környéken mindkét tengerpartból többet is találsz.

Búvárkodás 
Merülj alá: a víz alatti világ mindenkinek jó móka!
 

VÁROSLÁTOGATÁS

Járd be Pargát, és a környező településeket! A hegyek lábánál fekvő, méltán az egyik legszebb görög városként emlegetett település mellett hangulatos kis falvak is várják az ide látogatót, sőt kicsit távolabb utazva, 30-40 kilométeres körzetben olyan további híres nyaralóhelyeket lehet meglátogatni, mint Syvota.

Városlátogatás 
Nem csak magát Pargát, de más, hasonlóan remek hangulatú településeket is bejárhatsz

 

KERÉKPÁROZÁS

A város körül számtalan túraútvonal biztosítja, hogy ne csak a gyalogosok, de a kétkerekűek szerelmesi is hódolhassanak szenvedélyüknek. A zömében erdős területeket földutak hálózzák be, amelyeket elsősorban a terepkerékpárosok vesznek igénybe. Figyelem: a dimbes-dombos, magas szintkülönbségű területek miatt csak megfelelő edzettséggel érdemes messzebb kerékpározni.

Kerékpározás 

Terepkerékpárosok előnyben: az utak a sportosabbaknak kedveznek

 

 

 

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
X

Right Click

No right click