Szabadidő

 

Parga és környéke útikalauz (letölthető digitális útikönyv) 200+ oldalon, képekkel és extra leírásokkal már elérhető! Kattints ide érte

Szabadidő Pargán

Parga és az Epirusz régiójában számos szabadidős tevékenységből válogathatsz, melyekből ízelítőként mutatunk néhányat.

Parga legjobb strandjainak élvezete

Parga strandjai és a környékbeli tengerpartok első osztályú fürdőzési lehetőséget biztosítanak bárki számára! A kisváros közelében tucatnyi kisebb-nagyobb smaragd vizű tengerpart várja a nyaralókat, melyek egy része közvetlen Parga központjában fekszik, másokat autós vagy hajós kirándulások során lehet meglátogatni. 

Strandolás

Parga első számú szabadidős tevékenysége: a STRANDOLÁS!

 

TÚRÁZÁS PARGA KÖRNYÉKÉN

Kora tavasztól késő őszig az egyik legjobb elfoglaltság Parga zöldellő dombjainak bejárása. A települést és a közeli falvakat több túraútvonal is keresztezi, de akár a mítoszok folyójában, az Acheron hűs vizű medrében is hosszan sétálhatsz.

Túrázás

A régió számtalan túraútvonallal szolgál

 

KIRÁNDULÁS KISVONATTAL PARGA KÖRÜL

A város központjából rendszeresen indulnak városnéző és környékbejáró kisvonatok, melyeknek egyik megállója a híres Ali pasa vára! A vonatos programok a Pargán nyaralók egyik kedvencei, hiszen nem vesznek el sok időt a nyaralásból, mégis érdekes helyekre visz el a kisvonat.

Kisvonat Pargán

A városnéző kisvonat Parga központjából indul útjára

 

BÚVÁRKODÁS

A kristálytiszta víz egyöntetően jellemző a Parga környéki vizekre: a felszín alatt halak és tengeri élőlények nyüzsögnek, melyeket ha búvárszemüveget húzol, magad is megtekinthetsz! A köves, sziklás strandok előnyt élveznek búvárkodásnál a homokkal borítottakkal szemben, ám a környéken mindkét tengerpartból többet is találsz.

Búvárkodás 
Merülj alá: a víz alatti világ mindenkinek jó móka!
 

VÁROSLÁTOGATÁS

Járd be Pargát, és a környező településeket! A hegyek lábánál fekvő, méltán az egyik legszebb görög városként emlegetett település mellett hangulatos kis falvak is várják az ide látogatót, sőt kicsit távolabb utazva, 30-40 kilométeres körzetben olyan további híres nyaralóhelyeket lehet meglátogatni, mint Syvota.

Városlátogatás 
Nem csak magát Pargát, de más, hasonlóan remek hangulatú településeket is bejárhatsz

 

KERÉKPÁROZÁS

A város körül számtalan túraútvonal biztosítja, hogy ne csak a gyalogosok, de a kétkerekűek szerelmesi is hódolhassanak szenvedélyüknek. A zömében erdős területeket földutak hálózzák be, amelyeket elsősorban a terepkerékpárosok vesznek igénybe. Figyelem: a dimbes-dombos, magas szintkülönbségű területek miatt csak megfelelő edzettséggel érdemes messzebb kerékpározni.

Kerékpározás 

Terepkerékpárosok előnyben: az utak a sportosabbaknak kedveznek

 

 

 

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív