Parga információk, Görögország

 

Parga és környéke útikalauz (letölthető digitális útikönyv) 200+ oldalon, képekkel és extra leírásokkal már elérhető! Kattints ide érte

Parga információk, tudnivalók 2022

Parga Görögország szárazföldi régiójának egyik leglátványosabb és leghangulatosabb városa, melynek környéke természeti szépségéről, kristálytiszta vizű tengerpartjairól, vendégszerető lakosságáról híres.

Tartalom

Parga információk

Miért utazz Pargára?

Nyaralás Pargán


Parga, Görögország

Parga, Görögország

 

Parga az ország északnyugati felén, a Jón-tenger partján fekszik, a Görögország 13 tartománya közé tartozó Epirusz régióban. A városkát dimbes-dombos, zöldellő fenyőerdőkkel körülvett környezetének, vadregényes tájainak köszönhetően évről-évre nyaralók ezrei keresik fel.

Festői fekvésének köszönhetően könnyedén olyan érzés keríthet hatalmába, mintha ha nem is a szárazföldön, hanem egy görög szigeten nyaralnál! A dombokra emelt, színes házak, a magasba törő vár romjai, a falakra felfuttatott növények, a színpompás virágok olyan egyedülálló hangulatot adnak Pargának, amelyet ha ide látogatsz, garantáltan évekig sem fogsz feledni.

Parga

Miért utazz Pargára?

A városban és környékén számos felfedezésre váró érdekes látnivaló és rejtett gyöngyszem vár: Parga közelében ered az ókori legendákból ismert alvilági folyó, az Acheron, a kikötőből futnak ki az olyan látványos környező szigetek körül kalandozó kirándulóhajók mint Paxos és Antipaxos, középkorban emelt várak falairól csodálhatod meg a környéket, hogy csak néhány főbb lehetőséget említsünk.

Parga környéke a tengerpartok rajongóinak is elsőrendű élvezetekkel szolgál, ugyanis a város saját, rendkívül népszerű strandjain kívül néhány kilométeres körzetben számos part várja az itt nyaralókat. A Krioneri, a Piso Krioneri, illetve a Valtos strandok májustól szeptember végéig megtelik napernyőkkel és nyaralókkal, akik élvezik a görög napsütést és a kellemes hőmérsékletű tengervizet. 

A város közelében több kisebb-nagyobb sziget is emelkedik a tengerből - a parthoz egészen közel fekvő kisebbekre akár át is lehet úszni. A nagyobb szigetek közül Paxos és Antipaxos Parga előtt látótávolságban, a zöld Korfu 30 kilométerre északon, a Görögország legszebb strandjai közül többnek is otthont adó Lefkada pedig valamivel délebben található.

Parga

Parga látképe az erődből

 

Parga

A város egyik fő strandja, a Krioneri

Parga nyaralás

Az idegenforgalom Pargán főként az elmúlt két-három évtizedben vált fontossá: a 80-as években először a hazai görög nyaralók fedezték fel maguknak, majd a 90-es évektől kezdődően lassan a külföldiek számára is elsőrangú úticéllá vált.

A nyaralókat Parga szerte számos taverna, bár, szupermarket és szuvenírbolt várja, melyek nem csupán a tengerpart közvetlen közelében, de a városban mindenfelé megtalálhatóak. A település szűk, zegzugos utcáit nyaranta szívesen fedezik fel a Pargán nyaralók, a tengerpart menti sétálóutca esténként megtelik szinte nagyvárosias pezsgéssel. A hagyományos, velencei stílusú házak lépcsőszerűen emelkednek a környező dombokon, ölelik körbe az öblöket, és biztosítanak páratlan kilátást a bent lakóknak. 

Parga

Parga kb. 12.000 fős lakossága elsősorban az ide érkező nyaralók kiszolgálásából és a még napjainkban is egyre jelentősebb idegenforgalomból, valamint a mezőgazdaságból él.  

Parga

A várossal szemközt több sziget is emelkedik...

 Parga

...melyek sokat hozzátesznek Parga jellegzetes hangulatához

 

Parga

A zöldellő dombok és velencei stílusú, színes házak Parga védjegyei

 

Parga

Parga esti fényekben

 

Parga

Madártávlat Ali pasa várából

 

Érezd jól magad Pargán és az Epirusz régióban, Görögország egyik legszebb tájegységén! 

 Pargának és környékének ajánlott szállásait 2022-es nyaraláshoz itt találod... 

 

 

 

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
X

Right Click

No right click