Syvota

 

Parga és környéke útikalauz (letölthető digitális útikönyv) 200+ oldalon, képekkel és extra leírásokkal már elérhető! Kattints ide érte

Syvota (Sivota)

Az egykori bájos északnyugat-görögországi halászfaluból mára a nyaralók egyik kedvenc települése lett Parga környékén, köszönhetően remek fekvésének és hangulatos kikötőjének. 

A Pargától 30 kilométerre fekvő Syvota (Sivota) városka az elmúlt két évtizedben vált egyre népszerűbbé, amikor a nyaralók felfedezték a szép természeti környezetben fekvő, több kis sziget mellett fekvő városkát. Azóta a zöldellő, dimbes-dombos természeti környezete ezrével vonzza nyáron a turistákat, Korfuról nyaranta még hajókirándulásokat is indítanak Syvotába.

Az aprócska szigetekkel és félszigetekkel körbevett, domboldalakra épült házai miatt Pargához némileg hasonló karakterű Sivota takaros tengerparti sétánnyal, mögötte sok kávézóval és tavernával várja az itt nyaralókat. Tágas kikötőjében a hagyományos görög halászcsónakoktól az exkluzív yachtokig és kecses vitorlásokig minden féle úszó jármű megtalálható.

Syvota

 A városba vezető út mellett tavernák, pékségek, szupermarketek sorakoznak

Syvota, Parga

Syvota egyik fő látványossága a hangulatos kikötő és környéke

 

Syvota állandó lélekszáma kb. 900 fő, többségük az idegenforgalmat választotta, mint megélhetési forrást. Az utcákban a lakóházak mellett számos apartman épült fel, melyek júniustól szeptember első feléig meglehetősen jó kihasználtsággal működnek. Sivota legjobb szállásait erre találod... A város központján kívül több parkolóban is lehetőség nyílik letenni az autót, melyek zömében a parkolás ingyenes.

Syvota Parga

Kikötői sétány Syvotában

Sivota

Bárok és tavernák sora

Syvota

A kikötő előtti öbölben csónakok ringatóznak a tengeren

Syvota

Az Epirusz vidékének egyik leghíresebb strandja, a Bella Vraka beach is Syvota mellett található. A lagúnákat idéző part a kisváros egyik vonzerejének számít, és távolabbról is érkeznek megtekintésére: érdekességét elsősorban annak köszönheti, hogy az egyik közeli kis sziget és a szárazföld között egy kis homokpad alakult ki. A homokpad miatt a városka és a sziget között a tenger igen sekély, és így akár gyalog is át lehet gázolni a szigetre.

Bella Vraka beach koordináták: 39.400578, 20.236249

 

Apró érdekesség, hogy az Epirusz vidékén fekvő Sivotát gyakran összekeverik egy másik görög településsel, az apró, ám annál bájosabb lefkadai Sivotával. Mindkettő neve sok helyen szerepel Sivota és Syvota írásmódban egyaránt, így a települések említésekor érdemes azt is hozzátenni, hogy melyikről is van szó pontosan. Az Epiruszban fekvő Sivota kb. 140 kilométerre fekszik a lefkadai Sivotától közúton.

 

SYVOTA (Epirusz) KOORDINÁTÁK: 39.407634, 20.243305

 

Sivota ajánlott szállásait összegyűjtött a legjobb Parga környéki szállásoknál, katt ide érte!

 

 

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
X

Right Click

No right click