A pargai vár

 

Parga és környéke útikalauz (letölthető digitális útikönyv) 200+ oldalon, képekkel és extra leírásokkal már elérhető! Kattints ide érte

A pargai vár

A Parga városképét meghatározó erődítmény meglátogatása nélkül nem lehet teljes a nyaralás! 

A pargai vár

Parga vára, a település legjellegzetesebb építménye a település északi részén terül el egy kis félszigeten, ahová két oldalról is gyalogút visz fel: az egyik a város szűk sikátorai között kanyarog fel, míg a másik Parga Valtos nevű strandjáról indul. A belépés ingyenes, a vár bárki számára szabadon látogatható. Nyári szezonban a falakon belül rendszerint egy taverna és egy kávézó is várja a nyaralókat, akik elsősorban a városra néző kilátás miatt kapaszkodnak fel az építménybe.

A városra néző panoráma ugyanis messze innen a legjobb: Parga házai, a szemben emelkedő szigetek, a zöldellő dombok egyaránt mesés látványt nyújtanak!

Parga, Görögország

Kilátás a pargai várból

 

Az erőd másik, északi oldaláról a Valtos strand és Chrisogali csodálható meg, sőt az Anthousa felett épült Ali pasa vára is kivehető. A pargai vár nem csak nappal, de este is látogatható: a város éjszaka is rendkívül hangulatos látványt nyújt a magasból, amint lent kigyúlnak a fények, megtelnek élettel az utcák és a tavernák. A Pargát bemutató képek nagy része is itt készül, hiszen a fotók innen remekül bemutatják a város zöldellő környezetét, és egyedi fekvését.

Parga éjszaka

Parga éjszakai látképe a várból 

Parga kilátó

A városkép kedvelt fotótéma
 

A pargai vár bejárása

Bár a vár viszonylag biztonságosnak mondható, és több helyen is korlátok védenek a magasságtól, a bejáratnál felirat figyelmeztet, hogy csak saját felelősségre látogatható az erőd. Papucsban nem célszerű bejárni a néhol csúszós kövek miatt, illetve a meredekebb részeken, nagyobb meredélyek felett sem árt kiemelt óvatosság. 

A falakon belül több ösvény is indul szerteszét, vannak köztük sűrűn használtak és kevésbé ismertek egyaránt. A dombot szinte teljesen növényzet fedi, magasra nőtt fenyők biztosítanak árnyékot a látogatóknak.

Parga vár

Az erőd falai között fák magasodnak 

Parga vár

A vár belső részét helyenként kilátók, padok színesítik

Parga Valtos

Az északi oldalon Valtosra is rápillanthatsz

Pargai vár

A vár

 

A PARGAI VÁR KOORDINÁTÁI: 39.283067, 20.398279

Parga központja - a pargai vár távolság: kb. 200 méter

 

Ha egyénileg utazol, Te se felejts el válogatni a Parga ajánlott szállásai, vagy a régió legjobb szállásai közül.

Hogy milyen utasbiztosítást érdemes kötni pargai, illetve görögországi nyaraláshoz, arról itt találsz információt és kalkulátort!

 

 

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
X

Right Click

No right click