Panagia

 

Parga és környéke útikalauz (letölthető digitális útikönyv) 200+ oldalon, képekkel és extra leírásokkal már elérhető! Kattints ide érte

Panagia

(Templomsziget Pargával szemközt)

 

Parga városának egyik legjellegzetesebb látványát a szemközt emelkedő kis sziget, és a rá épített bájos templomok nyújtják.

 Panagia Parga

A Parga egyik fő strandjának számító Krionerivel éppen szemben fekvő Panagia sziget a város egyik ékessége, melyen két takaros templom is díszeleg. A Panagia sziget egy kb. 250 méter hosszú földdarab, szélessége 10 és 50 méter között váltakozik. Két szélén sziklás dombok magasodnak, rajtuk fenyőerdő zöldell télen-nyáron. A Szűz Máriáról elnevezett templom aprócska épülete mellett egy kis harangtorony is található, kertjében romantikus esküvőket is tartanak. Bár Panagia igen közel fekszik a városhoz, a legjobb rálátás a kis szigetre a kikötőből, illetve a várból a magasból nyílik.

Panagiára Parga kikötőjéből nyaralószezonban időnként kis csónakokkal is át lehet eljutni, amelyek a látogatókat néhány Euróért akár még este is átviszik a szigetre.

A kis szigeten van egy aprócska, kavicsos-köves kis tengeröböl is, melyet a strandolók látogatnak: erre az Amopouli nevű aprócska partra a jobb erőnlétben lévők egyszerűen átúsznak a Krioneri beachről, míg mások vízibiciklivel közelítik meg.

Panagia Parga

Napközben több strandoló egyszerűen átúszik a kis szigetre

Panagia

Panagia alig 100 méterre van Pargától

Panagia

A sziget látképe az erődből

 

Parga - Panagia távolság: kb. 100 méter

 

 

 

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
X

Right Click

No right click