Acheron forrásvidék

 

Parga és környéke útikalauz (letölthető digitális útikönyv) 200+ oldalon, képekkel és extra leírásokkal már elérhető! Kattints ide érte

Acheron forrásvidék

A legendás folyó, az Acheron az ókori mítoszokban az alvilág folyójaként is szerepelt: megemlítette Homérosz, Vergíliusz, Ovídiusz és Dante is.

A görög mitológiában az Acheron (Akheron) folyón, másik nevén a Fájdalom Folyóján keltek át az alvilágba a holt lelkek, itt szállította dereglyéjével őket Kharon, a révész.  

Acheron forrás Parga

A mitológiai folyó nem csak a mesék szüleménye, hanem a valóságban is létezik: az Acheron forrásvidéke Pargától mindössze 30 kilométerre található. Amellett, hogy a görög legendákban is szereplő folyó bárki számára meglátogatható, érdemes tudni, hogy Parga környékének egyik legszebb természeti látnivalója is.

Acheron folyó

A folyó természetileg is érdekes és egyedi helyszínen, a Pindosz-hegység lábánál lévő sziklákból születik, ugyanis az Acheront tápláló vizek közvetlenül a kövek alól bugyognak fel. A forrást hegyek és magas sziklafalak veszik körül, melyeken egész évben zöld növényzet él. A turisták számára meglepő lehet, hogy az Acheron környéke inkább emlékeztet közép-európai tájra, mintsem egzotikus, pálmákkal tűzdelt tengerparti részre: a folyó körül évszázadok óta platánfák, tölgyek és bükkök emelkednek.

Acheron folyó, Parga legjobb látnivalói

A forrást hegyes-völgyes táj veszi körül

Acheron (Akheron) Parga legszebb látnivalói

A folyó legendája és a nem mindennapi látvány miatt a forrásvidék Parga környékének egyik legszebb és legnépszerűbb természeti látványossága. A kristálytiszta vizű Acheron forrásvidék, és a környező szurdokvölgy gyalogszerrel is bejárható, sőt: a forráshoz magához kizárólag gyalog lehet eljutni.

Az autókat tágas parkolóban nyílik lehetőség letenni, innen indulnak az ösvények, melyeket természetesen táblák is jeleznek. A túra nem túl megerőltető, egyedül a még nyáron is rendkívül hideg víz hőmérséklete okozhat meglepetést - az ösvény egy része ugyanis a mederben vezet!

Acheron forrás

Az ösvény helyenként a mederben visz...

Acheron folyó megközelítés

...sőt a túraútvonal  a végén már a szurdok magas falai között, a folyóban vezet

Acheron forrás

A folyó közepén sok helyen kőszigetek sorakoznak

Acheron folyó, a Fájdalom folyója, Görögország

Az Acheron medre a forrásvidéket elhagyva szélesebbé és mélyebbé válik

Acheron információ

Egy kis szuvenír vásárlásra itt is akad lehetőség

 

Parga - Acheron forrásvidék távolság: kb. 40 kilométer

 

 Pargának és környékének ajánlott szállásait itt találod... 

Az utasbiztosításokat pedig mielőtt elutazol, hasonlítsd össze egymással, és kösd meg a legszimpatikusabbat kedvezményesen online:   kedvezményes utasbiztosítás kalkulátor 

Használd ki!

 

 

Olvasóink értékelése: 4 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktív