Parga autóval

Egyénileg, autóval utazók is előszeretettel választják Pargát, hiszen Görögország szárazföldi nyaralóhelyei közül az egyik legszebb természeti látványt nyújtja, és ehhez mérten viszonylag könnyen elérhetőség is társul.

A Szerbián és Macedónián át vezető, főutakon és autópályákon vezető útvonal aránylag egyszerű vonalvezetésű, mivel nagyrésze a nemzetközi tranzitforgalmat bonyolító E75-ös úton zajlik.

Ha a szerb határt Szeged közelében léped át, több tucat kilométeren keresztül viszonylag egyenes vonalvezetésű, sík úton mész Belgrád felé. A szerb fővárost elhagyva dimbes-dombos szakaszok váltják a sík részeket, és egészen az ország déli részén található Leskovacig autópálya vezet. A pályát helyenként fizetőkapuk szakítják meg. Leskovactól az autópályát főút váltja fel, és a vidék is valamivel vadregényesebbé és hegyvidékesebbé válik. 

Autóval Pargára

 

Macedónia nagy részén autópálya vezet végig, ahol néhány fizetőkapunál szintén megáll néhány percre a forgalom. Az országban hegyvidék és sík terület egyaránt megtalálható, de a kb. 200 kilométeres szakasz ennek ellenére nem tűnik túl változatosnak. A macedón-görög határt Evzoninál lépi át az autós, ahonnan egészen Thessalonikiig szinte egyenes út vezet. Szaloniki alatt az út elágazik, ugyanis ha Pargára tartasz, az E90 autópályára kell rátérj, ami Görögország nyugati részére visz.

Részletes autós utazási segédletet, autópálya árakkal, képekkel, tippekkel a következő linken találhatsz: Autóval Görögországba

  

  

Utazás autóval Pargára