Valtos beach

Parga legnagyobb, és legészakabbra fekvő városi strandja a település központjától néhány száz méterre fekszik. 

Valtos

 

Valtos megközelítésére két lehetőséged van: ha a városban szálltál meg, és gyalog szeretnél eljutni ide, akkor a magaslaton fekvő erőd irányából vezet le a gyalogút. A másik opció az autóval történő megközelítés, ebben az esetben a várost átszelő főútról kanyarodhatsz le.

A két és fél kilométer hosszú partszakasz Parga többi strandjához hasonlóan teljesen kiépített, a nyaralók igényeit teljeskörűen kiszolgálja. A bérelhető napernyő és napágy sorok mögött bárok várják az itt fürdőzőket, néhány étterem társaságában. Mivel a legnagyobb környékbeli strandról van szó, amely ráadásul rendkívül könnyen elérhető, Valtost a nyaralók is szép számmal látogatják. A strand mögött több parkolót is kialakítottak, ám ezek korlátozott kapacitással bírnak, a helyek általában már a délelőtti órákban betelnek. Valtos mögött húzódik Parga egyik külvárosi része is, amelyet Chrisogialinak hívnak, és számos apartman és szálloda emelkedik itt.

 Valtos

 

A strandon különféle vízisport lehetőségek is várnak, nyaranta népszerű a jet-ski, a paraglide és a banán. 

 

Valtos Parga

 

Valtos zöldellő természeti környezete a szemnek is igazán kellemes, a pargai várból különösen festői kilátás nyílik a strandra. A tágas öböl elhelyezkedése miatt meglehetősen szélvédett, és ebből fakadóan nagyobb hullámzás is csak ritkán adódik.


 Valtos Parga

 

 

Valtos

Aeroview

 

 

Megközelíthetőség: autóval, motorral, gyalog
Kiépítettség: napernyők, napágyak, bárok, tavernák, tusoló, öltözőfülke
Belépés: díjtalan
Koordináták: 39.285730, 20.392246