Lichnos

A környék egyik leghosszabb tengeröblét magas dombok veszik körül, széles fövenyén egyszerre több száz nyaraló is kényelmesen elfér.

 

Lichnos

A tágas öböl partján sok nyaraló élvezi a napot és a tengert

Lichnos Pargától alig 4 kilométerre, déli irányban fekszik, a főútról ágazik le ide a kanyargós aszfalt - nyári szezonban kis hajók is hozzák a nyaralókat a város kikötőjéből. A strand teljesen kiépített partszakasz, napernyőkkel és napágyakkal gazdagon ellátva. A fürdőzők mögött bárokat, tavernákat, és több szállodát is találsz, ahol a forróságban különféle frissítőket és ételeket vásárolhatsz.

 

Lichnos beach

 

A strand fövenye aprókavicsokkal borított, a víz aránylag lassan mélyül. A parton szélessége miatt még nyáron is több olyan szakaszt találhatsz, amik nem zsúfoltak, így a magányra vágyók is könnyen megtalálhatják itt a számításukat. A déli oldal kevésbé kiépített, mint a szállások és tavernák közelében fekvő északi, így a látogatottság is érezhetően kisebb. Itt, a hatalmas sziklafal közelében még júliusban és augusztusban is szép számmal akad a szabad hely.

Lichnos északi oldalán, a hűs árnyat adó fák alatt kemping is működik, saját strandszakasszal - a fenyők és olajfák alatt egyszerre akár 150 sátor felállítására is van lehetőség. 

 

Lichnos beach Parga

Lichnos északi oldalán kemping bújik meg...

 

Lichnos

...nem messze tőle pedig néhány szálloda napernyő sora.

 

Lichnos

Lichnos zöldeskék vizéhez...

 

Lichnos

...ilyen kacskaringós út vezet

 

 

Lichnos

Aeroview

 

 
Megközelíthetőség: hajóval Pargából, autóval, motorral
Kiépítettség: parkoló, bár, tusoló, öltözőfülke
Belépés: díjtalan
Koordináták: 39.282546, 20.435969