Agios Sostis

Csendes légkörű, kiépítetlen sziklastrand Parga és Sarakiniko között félúton. 

Agios Sostis Parga

A tengerpartra kiváló rálátás nyílik a strand mögötti magaslatról

 A kisebb-nagyobb sziklákkal körülvett partszakasz eléréséhez elkél némi kalandvágy: mivel Agios Sostist meglehetősen rossz, kövekkel és mély nyomvályúkkal borított földúton tudod csak megközelíteni, sokan gyalog (min. másfél - két órás túra) vagy emelt hasmagasságú autóval vágnak neki. A strandot táblák nem jelzik, így a Parga vidékét átszelő földutak között megtalálni sem egyszerű.

A strandra rábukkanva viszont kellemes, békés légkörű tengerpart vár Rád, mely egyáltalán nincs kiépítve. Nincsenek napernyők, nincsenek bárok, egyedül az út szélén állhat néhány parkoló autó. Bár kempingezők néha ugyan állítanak fel sátrat a környéken, Agios Sostis lélekszáma szinte sosem emelkedik ingerküszöb fölé.

 

Agios Sostis

A vízben elszórtan kisebb-nagyobb sziklák hevernek

 

Az ide érkezőket aprókavicsos föveny várja, a strand két oldalán számos nagy kővel és sziklával. A rendkívül kellemes hőmérsékletű vízben kisebb-nagyobb halak csapatai is úszkálhatnak, élvezve a környék zavartalanságát.

  

 

 Agios Sostis

 

Agios Sostis, Parga

Nehéz megközelíthetősége miatt sosem zsúfolt

 

A strand lejáratához közel egy rendkívül érdekes, két hatalmas szikla közé épített aprócska templom fogad: Agios Sostis, melyről a strand is a nevét kapta.

 

Agios Sostis templom 

Az Agios Sostis templom udvara

 
Agios Sostistól néhány száz méterre fekszik egy méretében valamivel kisebb, ám hasonlóan vadregényes öböl, Spartila. A természet kedvelői gyakran túráznak erre is: kis ösvények vezetnek helyenként a tengerhez, melyeket azonban nem egyszerű felfedezni: gyakran benövik őket a környékbeli növények.

 

Agios Sostis Aeroview

Aeroview

 


Megközelíthetőség: autóval, motorral (terepjáró erősen ajánlott)
Kiépítettség: nincs
Koordináták: a Parga digitális útikönyvben megtalálod, katt