Ag. Giannakis (Ag. Ioannis)

Közepesen kiépített, festői látványt nyújtó sziklastrand Pargától délre. 

Ag GiannakisA várostól alig öt kilométerre lévő tengerparthoz egy nem túl hosszú, kacskaringós út vezet le, melyet a főúton táblákkal is jeleznek. Az szűkre szabott aszfalt végén egy kisebb parkolót is találsz, de a nyári hónapokban az út mellett is állhatnak autók. Az aránylag kis méretű strandhoz a parkolóból lépcsők vezetnek, a közelben pedig egy kis büfé is üzemel frissítőkkel, szendvicsekkel.  

Ag Giannakis

 

Ag. Giannakis tengeröble viszonylag sekély, későn mélyül, így emiatt a tenger hamar felmelegszik, és a víz igen kellemes hőmérsékletű. A partszakaszon időszakosan, főként augusztusban néhány bérelhető napernyőt is felállítanak, azonban a legtöbben saját ernyőjüket szúrják a kavicsok közé. A csendes, nyugodt hangulat még főszezoni napokon is jellemzője a tengerpartnak, így családok is előszeretettel látogatják.

 

Ag Giannakis

Zöldeskék tengervíz, növényekkel teli domboldalakA háttérben sziklás domboldalak magasodnak, rajtuk Parga környékéhez méltón szinte végig fák zöldellnek. A sziklák a délelőtti órákban ugyan még árnyékolhatják az aprókavicsokkal borított fövenyt, majd délre már szikrázó napsütés éri a Ag. Giannakis minden szegletét.

  

  

Ag Giannakis

 

Ag Giannakis

Ag Giannakis déli oldalán magas sziklafalak emelkednek

 


Megközelíthetőség: autóval, motorral
Kiépítettség: parkoló, büfé, öltözőfülke, időszakosan napernyők
Koordináták: a Parga digitális útikönyvben megtalálod, katt